Kjøpe ryggsekk?

Her er de beste utenlandske tursekkene fra 58 til 75 liter.

NY SEKK? Black Diamond Mercurys 65-literssekk er et veldig godt kjøp.  Foto: Produsent
NY SEKK? Black Diamond Mercurys 65-literssekk er et veldig godt kjøp. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut på tur, er det selvsagt viktig å pakke riktig, men det er enda viktigere å kjøpe seg en sekk du er komfortabel med og som sitter godt på ryggen.

Greit, det er fristende å tenke patriotisk og kjøpe noe fra Helsport, Norrøna eller Bergans, men det finnes også et enormt utvalg av ryggsekker fra utenlandske produsenter som holder høy kvalitet.

Så hva skal du velge?

Ekspertenes beste tips

Vi har trålet villmarksnettstedene GearInstitute, OutDoorGearLab og GearPatrol, og funnet frem deres favoritter og testvinnere.

Det er snakk om seks tursekker fra 58 til 75 liter som koster mellom 1800 og 3000 kr, og som alle er tilgjengelige i Norge.

Se bilder av ryggsekkene:


Les: De aller letteste sekkene

Mye å bære på?

GearPatrol anbefaler fjellklatrere og alpinister som skal bære tungt over tid og som vil ha en lett sekk med plass til ski og isredskaper, å kjøpe kanadiske Arcetyrx Nozone. 75-literen er den største av tre størrelser, den veier 1,7 kg og koster 2700 kr.

OutdoorGearLabs absolutte favorittsekk for lengre turer er Arcteryx Altra 65, som de roser for å være ekstremt komfortabel og som har veldig gode bæreegenskaper. Koster ca. 2500 kr. og veier 2,2 kg.

Svart diamant

The Gear Institute gir Black Diamond Mercury 55 sin høyeste score, og fremhever hvor komfortabel den er på ryggen og dens mange åpninger for lett tilgang til utstyr. Vanntette glidelåsåpninger trekker også opp, men de savner et regntrekk. Hoftebeltet gir mye bevegelsesfrihet og har dessuten store lommer. I Norge blir 65-litersversjonen det nærmeste du får tak i. Den koster 1999 kr veier rundt 2,3 kg.

Supert for alpinisten: En vest som er en ryggsekk

OutDoorGearlab nestbeste valg er Gregory Baltoros vandresekk på 65 liter. I Norge finnes kun 75-litersversjonen til 2999 kr med en reell vekt på 2,5 kg. Nettstedet sier dette kanskje var den mest komfortable sekken de prøvde, og at den er ideell for de som skal bare tungt og vil ha en sekk med mange lommer og finesser. Det eneste som trekker litt ned, er vekten.

Billigst og beste kjøp

OutdoorGearLabs tredje favoritt får «beste kjøp»-stempelet, og er den allsidige Osprey Aether 60 til ca. 1800 kr. og med en vekt på rundt 2,3 kg. Svært komfortabel, svært gode bæreegenskaper og en gunstig pris trekker opp, mens noen testere savnet flere lommer.

Både OutdoorGearLab og GearInstitute har Ospreys Exos 58-sekken til ca. 1800 kr. som en av sine absolutte favoritter, mye på grunn av vekten på litt over kiloen. GearInstitute hevder dette er verdens beste lette ryggsekk.

Alt om ryggsekk og villmark fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer