Kjøper sportsutstyr for 16 milliarder

Men hvor mye havner egentlig rett i garasjen?

Arrangementer som Birken og Hardhausen bidrar til økt salg for sportsbransjen. For mange er det nemlig like viktig å vinne utstyrskonkurransen som å få en god plassering.  Foto: Colourbox
Arrangementer som Birken og Hardhausen bidrar til økt salg for sportsbransjen. For mange er det nemlig like viktig å vinne utstyrskonkurransen som å få en god plassering. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn kjøper sports- og fritidsutstyr som aldri før. Fra 2005 til 2011 har omsetningen i sportsbransjen økt med hele 50 prosent, ifølge hovedorganisasjonen Virke. I fjor brukte nordmenn 16 milliarder kroner på sportsutstyr, og det ventes en ytterligere vekst på tre prosent i 2013.

I takt med nordmenns økende forbruk av sports- og fritidsutstyr er det paradoksalt nok bare hver femte av oss som er i nok aktivitet i hverdagen.

Så hva er det egentlig vi kjøper i sportsforretningene, og hvordan bruker vi utstyret vi handler der?

Stjeler fra andre bransjer

En av forklaringene på at sportsbransjen vokser så mye, kan være at de tar markedsandeler fra andre bransjer. Ifølge Virke er det eksempelvis bare to av tre par sko som selges i tradisjonelle skobutikker. Sportsforretningene blir stadig større, og mange har et svært velassortert utvalg.

– 50 prosent av varene som selges i sportsforretninger er såkalt software. Det kan være fritidssko, allværsjakken og parkdressen til barna. Mens sportsbransjen har hatt en stor vekst, har kles- og skobransjen generelt sett en utflating de siste årene, forklarer Bror William Stende, direktør for mote og fritid i Virke til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer