McDonald's:

Kjørte rett tilbake

Margaret merket fort at noe var galt.

NÅGOT ATTÅT: Margaret oppdaget dette fremmedlegemet i maten fra McDonald's. Foto: Skjermdump
NÅGOT ATTÅT: Margaret oppdaget dette fremmedlegemet i maten fra McDonald's. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Det Margaret Francic fra Australia fikk i sandwichen fra McDonald's forrige fredag, er noe de færreste ønsker å finne maten.

Tobarnsmora svippet innom drive-in og bestilte frokostfavoritten McMuffin, men bare etter et par biter merket hun at noe ikke var som det skulle.

- Først tenkte jeg at det var egget som var kokt for lenge, men da jeg svelget, kjente jeg at det skrapte i halsen, sier Francic til News.com.au.

Reparatøren sier at han ble lamslått da han oppdaget hva som skjulte seg i vaskemaskinen. Video: Tiktok/@samivans. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet TV Vis mer

- Enda verre

Da Francic tok sandwichen i nærmere øyesyn, oppdaget hun et grønt fremmedlegeme bakt inn i brødet.

Hun snudde bilen og kjøre rett tilbake til restauranten.

- Jeg viste maten til sjefen og sa: «Dette ser ut som en hanske fra en ansatt». Det fikk meg til å føle meg enda verre, for jeg forestilte meg fingrene som hadde vært inni, forteller Francic videre.

Som et plaster på såret ble hun tilbudt et gratis måltid, men hun reagerer fortsatt på det hun mener var en likegyldig reaksjon fra personalet.

- De tok ikke på alvor at jeg kunne blitt kvalt eller trenge behandling på sykehus.

GÅR VIRALT: Denne videoen fra en kinesisk McDonald´s går viralt. Video: Tiktok. Vis mer

Bekymret

Seinere samme dag tok tobarnsmora kontakt med kundeservice, som ba om å få tilsendt bilder av sandwichen.

Etterpå ble hun også ringt opp av restauranten, som også ba om å få bildet av den grønne hanskebiten. Det reagerer hun sterkt på, ettersom hun tidligere på dagen hadde tatt opp problemet direkte med sjefen.

Tre dager etter hendelsen skal hun fortsatt ha hatt vondt i halsen. Hun var også svært bekymret over hva plasten kunne ha gjort med kroppen hennes.

RØPER: «McDonalds-ansatt avslører» kommer med påstand på Tiktok. Kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonalds Norge avviser påstand. Video: Tiktok @dresav92 Vis mer

- Leit å høre

Francic fikk 30. juni beskjed om at hun skulle få svar fra kundeservice i løpet av ti dager, men hun har fortsatt ikke hørt noe.

Hun vil gjerne få klarhet i hvordan plasten kunne havne i maten hennes.

En talsperson for McDonald’s sier at de nå går opp saken.

- Vi tar matsikkerhet på det største alvor, og har strenge regler og prosedyrer for å kvalitetssikre maten vår. Det er leit å høre om denne kundens opplevelse, og vi samarbeider nå med restauranten for å undersøke saken nærmere, heter det i uttalelsen til News.com.au.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer