NVE

Klar advarsel

- Vi anbefaler at man går flere sammen og holder avstand til hverandre.

ADVARER: NVE advarer folk mot å bevege seg ut på isbelagte vann uten at de har sjekket forholdene på forhånd. Foto: Gorm Kallestad/NTB
ADVARER: NVE advarer folk mot å bevege seg ut på isbelagte vann uten at de har sjekket forholdene på forhånd. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NVE kommer med en klar advarsel til alle som har tenkt seg ut på isbelagte vann på Østlandet i tiden som kommer. Nå ber de om at man tar forholdsregler.

Det skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding. Bakgrunnen er et farevarsel som er blitt sendt ut i forbindelse med isforholdene på isbelagte vann i regionen. Tykkelsen varierer veldig så tidlig i sesongen, skriver direktoratet.

- Vi anbefaler at man går flere sammen og holder avstand til hverandre. Ta med tau eller kasteline, slik at du kan hjelpe andre dersom de faller igjennom isen. Sjekk isen ofte, helst med isstav slik at man kan måle istykkelsen et stykke foran seg, sier isvarsler Ånund Kvambekk i NVE.

Det er først når det er mer enn 10 centimeter med solid is at faren for å tråkke igjennom reduseres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer