Gassgrill

Klar advarsel

Vestfold Interkommunale Brannvesen med klar beskjed etter dette.

OPPSTOD BRANN: Gasslekkasje mellom slange og grill førte til brann. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
OPPSTOD BRANN: Gasslekkasje mellom slange og grill førte til brann. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det frister kanskje ekstra mye å grille denne helga, særlig når finværet titter fram. Da er det viktig at man er klar over dette.

Vestfold Interkommunale Brannvesen rykket fredag kveld ut for å kontrollere et branntilløp i en gassgrill. Det skriver de i et nytt Facebook-innlegg.

- Det ser ut til at mutteren i enden av gasslangen ved inntaket på grillen ikke var tilstrekkelig skrudd til. Dermed lakk det ut gass under grillen, og da grillen ble varm antente gassen. Slangen brant tvers av, uttaler underbrannmester Kenneth Olsen i Facebook-innlegget.

Sjekk dette

Hendelsen er en påminnelse til alle gassgrillentusiaster, skriver de videre.

Brannvesenet påpeker at man alltid skal sjekke slange og koblinger ved sesongstart. Man må også kontrollere at alle koblinger er skrudd til.

Et annet lurt tips de kommer med er å bruke litt såpevann til å avdekke eventuelle lekkasjer. Dersom det er sprekkdannelser i slangen, må den byttes.

Man bør ta seg noen minutter til vedlikehold og kontroll før man starter grillingen, råder Sikkerhverdag om på sin nettside. Dette for å unngå uhell og skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.