Gassgrill

Klar advarsel

Vestfold Interkommunale Brannvesen med klar beskjed etter dette.

OPPSTOD BRANN: Gasslekkasje mellom slange og grill førte til brann. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
OPPSTOD BRANN: Gasslekkasje mellom slange og grill førte til brann. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det frister kanskje ekstra mye å grille denne helga, særlig når finværet titter fram. Da er det viktig at man er klar over dette.

Vestfold Interkommunale Brannvesen rykket fredag kveld ut for å kontrollere et branntilløp i en gassgrill. Det skriver de i et nytt Facebook-innlegg.

- Det ser ut til at mutteren i enden av gasslangen ved inntaket på grillen ikke var tilstrekkelig skrudd til. Dermed lakk det ut gass under grillen, og da grillen ble varm antente gassen. Slangen brant tvers av, uttaler underbrannmester Kenneth Olsen i Facebook-innlegget.

VIKTIG Å SJEKKE: Husk å sjekk slange og koblinger. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
VIKTIG Å SJEKKE: Husk å sjekk slange og koblinger. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Sjekk dette

Hendelsen er en påminnelse til alle gassgrillentusiaster, skriver de videre.

Brannvesenet påpeker at man alltid skal sjekke slange og koblinger ved sesongstart. Man må også kontrollere at alle koblinger er skrudd til.

Et annet lurt tips de kommer med er å bruke litt såpevann til å avdekke eventuelle lekkasjer. Dersom det er sprekkdannelser i slangen, må den byttes.

Man bør ta seg noen minutter til vedlikehold og kontroll før man starter grillingen, råder Sikkerhverdag om på sin nettside. Dette for å unngå uhell og skader.

Aldri gjør dette

«Til tross for at mange gassgriller har hylle eller skap under brenneren skal gassbeholderen aldri stå der», skriver brannvesenet videre i Facebook-innlegget.

Ifølge Sikkerhverdag skal gassflaska aldri stå i skapet mens grillen er i bruk, til tross for at grillen gjerne har et eget skap under for oppbevaring av gass. Dette er fordi det både kan være vanskelig å komme til hvis du plutselig må skru av gassen, men også fordi det kan bli så varmt under grillen at slangen kan bli tørr og sprø.

Derfor rådes det om å plassere gassflaska med litt avstand fra grillen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer