Refleks

Klar oppfordring: - Det koster så lite!

- Jeg ønsker å se deg. Ikke treffe deg.

20 ÅRS ERFARING: Chris Tony Johansen fra Horten har kjørt buss i over 20 år. Årlig oppfordrer han om bedre refleksbruk. Foto: Privat
20 ÅRS ERFARING: Chris Tony Johansen fra Horten har kjørt buss i over 20 år. Årlig oppfordrer han om bedre refleksbruk. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Chris Tony Johansen (55) fra Horten har kjørt buss i over 20 år. Hvert eneste år ved disse tider kommer han med den samme oppfordringen:

Bruk refleks.

- Det er det samme som skjer hvert år. Vi må påminne, påminne, påminne. Det er generelt dårlig bruk av refleks blant folk, sier Joahnsen til DinSide.

- Koster så lite

Selv har han avverget flere ulykker. Andre kolleger har imidlertid ikke vært like heldige.

- Jeg har hatt kolleger som har kjørt i hjel folk. Det er åpenbart en situasjon vi ikke ønsker. Å bruke refleks koster så lite, men gir så mye, bønnfaller han.

Saken ble først omtalt i Tønsbergs Blad.

- Jeg ønsker å se deg. Ikke treffe deg. Så enkelt er det. Hvis du har på deg refleks, så ser jeg deg ti sekunder tidligere. Bruker du ikke refleks, har jeg bare to sekunder til rådighet. Og da kan det gå galt.

Flere ulykker

Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, sier til DinSide at 60 prosent av fotgjengerpåkjørsler skjer i perioden september til februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.