Klar pollen-beskjed: - Brutalt

Pollensesongen påvirker arbeidsdagen til mange.

PROBLEMATISK: - Det er bekymringsverdig at så mange pollenallergikere ser seg nødt til å ta ut en sykemelding i pollensesongen. Foto: Martin Gramnæs
PROBLEMATISK: - Det er bekymringsverdig at så mange pollenallergikere ser seg nødt til å ta ut en sykemelding i pollensesongen. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert

En undersøkelse som analyseselskapet YouGov har utført på vegne av nettapoteket Farmasiet viser at 400 000 nordmenn melder om sykefravær i pollensesongen.

- Det er bekymringsverdig at så mange pollenallergikere ser seg nødt til å ta ut en sykemelding i pollensesongen. Vi ser at hele 28 prosent har behov for tilrettelegging og fleksibel jobbing, som nok kan redusere fraværet i stor grad, sier Stig Henning Pedersen, driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet, i en pressemelding.

Pedersen mener at arbeidsgiver og kollegaer skal så langt det er mulig, tilrettelegge slik at man kan utføre ditt daglige arbeid.

- Pollenallergi kan være brutalt, ikke bare i form av rennende nese, øyne eller hoste. Mange opplever også skjulte symptomer, som for eksempel eksem, utslett, tretthet, hodepine, pustebesvær og konsentrasjonsvansker.

Ifølge farmasøyten starter mange for seint med pollenbehandlingen, som gjør at symptomene ofte blir mer plagsomme enn nødvendig.

- Det kan være vanskelig å vite når man bør starte medisineringen når det fortsatt er snø på bakken, men en god huskeregel er at sesongen som regel starter i februar. Or- og hasselpollen er først ut og spredningen starter gjerne i Vest-Norge, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer