- En del av de italienske turistene så ut som de skulle på catwalk istedenfor fjelltur. Mange gikk også i dongeri. Vi som er fra Nord-Norge og vant til å gå i fjellet reagerer, og det er godt politiet tok grep, sier Roger Elde (62) til Dagbladet.
Politiet så seg onsdag ettermiddag nødt til å stenge stien til Preikestolen mens de og andre nødetater rykket ut til turistattaksjonen ved Lysefjorden.
- Store ressurser bistår i et rent helseoppdrag, og stor turisme stenger stien. Derfor er vi nødt til å stenge den, forklarer Anders Oppedal, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.
Flere hendelser
Ifølge Dagbladets opplysninger skjedde flere episoder samtidig på eller ved Preikestolen. Det skal ha bidratt til å forsterke problemene for mannskapene som rykket ut.
Elde, fra fjellrike Kvæfjord i Troms, er nettopp nede etter dagens tur til Preikestolen da han snakker om sine observasjoner. Han bekrefter at det var svært mange turister på stien i dag.
- Vi gikk i kø fra start til vi var oppe, det var vanskelig å komme seg forbi. På toppen tok det rundt 20 minutter å komme fram til kanten og ta bilder - vi gadd ikke å vente, forteller 62-åringen.
Ifølge Den Norske Turistforenings sider UT tar det normalt 2,5 timer å forsere den 8,2 kilometer lange stien.
Glatt
Dette er første gang Kvæfjord-mannen går i fjellet i Sør-Norge. Det er flere ting han reagerer på enn bekledningen blant de mange turistene, hvorav det store flertallet ifølge ham var fra utlandet.

- Flere hadde med seg spedbarn på magen eller ryggen, forteller han.
Da Elde og turfølget var på toppen, begynte det å regne.
- I utgangspunktet er ikke trappa farlig, men når det regner, blir det veldig glatt. Og når det er så mye folk, kan det fort skje skader - det er 110 prosent sikkert at noen detter.
Delegasjonen fra Nord-Norge reagerte også på at de mange paraplyene de møtte på stien.
- De kom imot oss som rosa paddehatter, sier 62-åringen lattermildt.