Hvordan klippe hekken riktig

Klippetabber kan ødelegge hekken

Skal du klippe hekken i sommer? Disse tingene er viktig å tenke på.

TABBER VED KLIPPING AV HEKK: Sesongen for klipping av hekk er i gang, men vet du om du klipper den riktig? Foto: NTB
TABBER VED KLIPPING AV HEKK: Sesongen for klipping av hekk er i gang, men vet du om du klipper den riktig? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå begynner våren å titte frem, folk begynner å stelle i hagen igjen og klippe hekken som har vokst over vinteren. Men vet man at man klipper hekken riktig?

Anne-Sofie Odden Nordstrøm er Nordisk kategorisjef og gartner hos Felleskjøpet. Hun forteller at det er viktig å tenke på hva man vil oppnå med hekken når man skal klippe den.

- Skal du klippe hekken denne sesongen er det viktig å tenke på hva du vil med beskjæringen. Vil du få den tettere, har den blitt for høy, eller trenger du kanskje bare å stusse sidene?

- Har du for eksempel en hekk med gjennomgående stamme, som thuja eller gran, skal de ikke toppes før du har fått ønsket høyde, men sidene skal klippes for å få en tett og fin hekk.

Det varierer

Leder i OBP (Opplysningskontoret for blomster og planter) Tove Ladstein forteller at klippemetoden kommer litt an på hva slags hekk du har.

- Noen hekker er frittvoksende og blomstrende, mens andre må stusses jevnlig. Syrinhekker behøver for eksempel ikke å klippes like ofte som en thuja-hekk.

- Bøkehekker er veldig populære, og de kan man skjære litt som det passer seg. Det samme gjeder spireahekker, der kan man vurdere hvor mye man vil kutte ned og hvor mye man har plass til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer