Utendørs trening

Kom i toppform med norske intervaller

En effektiv og enkel økt som kan gjøres over alt.

ET KINDEREGG: Norske intervaller er et kinderegg av en treningsøkt: Den kan gjøres over alt, den er effektiv og du får resultater raskt. Illustrasjonsfoto: NTB
ET KINDEREGG: Norske intervaller er et kinderegg av en treningsøkt: Den kan gjøres over alt, den er effektiv og du får resultater raskt. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Kroppen har endelig våknet opp fra den lange vinterdvalen, kveldene er lyse, og det er godt å få rørt på seg utendørs igjen.

Men du har kanskje den samme runden tre ganger i uken, eller kunne tenke deg å bli en utendørs løper?

Det er viktig med variert trening for å unngå skader, samtidig som vi vil trene effektivt. Det som gjerne kalles «norske intervaller» er både populært, enkelt og effektivt. Det kan også gjøres på mølle, hvis det er å foretrekke. Eller på en friidrettsbane hvis du har tilgang til det. Fordelen med intervalløkter er at kondisjonen økes raskt.

Norske intervaller kalles også fire ganger fire. Denne økta er hentet fra svenske marathon.se. Husk å starte rolig og heller øke etter hvert. Dagsformen kan variere mye. Du kan være i toppform den ene dagen og helt utslitt den neste.

Start med ti minutter rolig jogg eller rask gange som oppvarming. Deretter løper du fort i fire minutter og jogger rolig i tre minutter. Gjenta disse syv minuttene fire ganger totalt, før du jogger rolig i ti minutter.

For litt variasjon kan du gjerne finne en motbakke å løpe i for ekstra effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.