Kommer med avsløring

I februar lanserte Diplom-Is Kræsj Green, uten å avsløre smaken. Nå får du vite hva den faktisk smaker.

KRÆSJ: Fargen på isen krasjer helt med smaken. Foto: Kirsti Østvang
KRÆSJ: Fargen på isen krasjer helt med smaken. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den originale varianten av Kræsj Pink vakte stor furore da den ble relansert i 2020. Kræsj Green er en nyere variant som ble lansert i februar. Forskjellen mellom Kræsj Pink og Kræsj Green var først og fremst fargen på isen, men også smaken. Konseptet til begge isene er at fargen krasjer med smaken. Men man fikk ikke vite smaken på Kræsj Green.

Det har skapt hodebry for flere.

- Kræsj Pink ble relansert i 2020 etter massiv etterspørsel fra folk der ute. Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta den tilbake, og relanseringen gikk over all forventning. Med dette som bakgrunn ble vi nysgjerrige på hva mer som lå i dette, og ville derfor lage en ny Kræsj-variant, men denne gangen uten å avsløre smaken, sier Ingrid Vestnes Arntsen, produktsjef i Diplom-Is.

Dette er smaken

Det var over 6700 personer som deltok i gjettekonkurransen, hvorav 13 prosent av de har klart å avsløre smaken.

Smaken av eple, sitron og ananas er svar som går igjen hos folk flest. Fellesnevneren for disse er at de alle er feil.

DinSide testet årets is tidligere i vår. Testpanelet hadde tro på at det var kiwi som var hovedsmaken i Kræsj Green. Vi gjettet også ananas-smak i bunn, og undret oss over om det var noe hint av banan i isen.

Noen ganger hender det at ølen eller brusen du skal drikke har blitt ristet, det er kjipt. Men visste du at det finnes et triks som gjør at du trygt kan åpne den etter et slikt uhell? Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Johannes Riise Undall. Vis mer

Men dette var altså helt feil. For den egentlige smaken av den knallgrønne isen er overraskende nok, jordbær.

– Det stemmer, nyheten Kræsj Green smaker jordbær, og det har vært veldig morsomt å følge med på hva folk har gjettet. Hele 34 prosent gjettet at smaken var eple, så her tror vi de har latt seg lure av fargen – til tross for krasj-konseptet, sier Arntsen.

Med smaken avslørt kan man senke skuldrene igjen, og Arntsen anbefaler å smake isen på nytt.

- For dem som gjettet noe annet enn jordbær, anbefaler jeg å smake på nytt. Når man vet smaken, er den plutselig mer tydelig, avslutter hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer