Kommer med bønn

Lavtrykksaktivitet vil prege Oslo de neste dagene. Nå ber Oslo kommune om hjelp.

UTFORDRENDE: Været gjør jobben til renovatørene i Oslo kommune vanskeligere. Foto: Shutterstock
UTFORDRENDE: Været gjør jobben til renovatørene i Oslo kommune vanskeligere. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Som Dagbladet skrev tirsdag, vil lavtrykksaktivitet prege Sør- og Østlandet de neste dagene. I Oslo kan det komme opptil 70 millimeter og YR har nå utstedt oransje farevarsel for flere områder.

- All hjelp mottas med stor takk, skriver Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten til DinSide.

Kjøreforholdene gjør nemlig søppelhåndteringen vanskeligere for renovatørene i Oslo.

- De får kjørt seg. Forholdene utgjør noen av de tøffeste dagene renovatørene har på jobb. Vi har klart å unngå de store forsinkelsene, men noen innbyggere merker nok at vi ikke har hentet på tømmedag.

Fredriksen forklarer videre at is har vært den store trusselen den siste tida.

- Da er det veldig nyttig at folk kan strø rundt avfallsbeholderne. Onsdag kommer snøfallet som en ny utfordring, og da trenger vi at det er måkt rundt beholderne og børstet snø av lokkene. Det er tungt og tidskrevende å slepe fulle avfallsbeholdere ut av og over snøhauger.

GLATT: Det er glatt flere steder, og det fører med seg utfordringer, både for bilister og fotgjengere. Disse tipsene kan lette litt på dem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer

Kommunen ber nå folk om å være tålmodige.

- Hvis så mange som mulig kan hjelpe oss med dette, kommer vi nok gjennom morgendagen også. Men noen snødager gjør rett og slett at hele byen går litt saktere, så vi håper folk er tålmodige med oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer