Rana Plast AS / Båtsalg AS

Konkurs

Selskapet Båtsalg AS, tidligere Rana Plast AS, er konkurs. Det er dårlig nytt for Rana-eiere.

RANA PLAST KONKURS: Etter langvarig uenighet med Sjøfartsdirektoratet om tilbakekalling av to båtmodeller fra Rana Plast - og nylig et varsel om en komplett gjennomgang av alle modellene som produsenten lager og selger, er det utstedt konkursbegjæring på selskapet. Du kan rette krav til boet seinest innen 6. mars. Foto: Farligeprodukter.no
RANA PLAST KONKURS: Etter langvarig uenighet med Sjøfartsdirektoratet om tilbakekalling av to båtmodeller fra Rana Plast - og nylig et varsel om en komplett gjennomgang av alle modellene som produsenten lager og selger, er det utstedt konkursbegjæring på selskapet. Du kan rette krav til boet seinest innen 6. mars. Foto: Farligeprodukter.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere fortalt om tilbakekallingen av fritidsbåtene Rana 430 og Rana 540.

Tilbakekallingen er utstedt av Sjøfartsdirektoratet, og støttes i et vedtak fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Jan-Egil Martin Pettersen, daglig leder i Rana Plast AS som i november 2019 endret navn til Båtsalg AS, har imidlertid hele tiden nektet å etterkomme tilbakekallingen.

Vi har også skrevet om hva Rana båteierne kan gjøre og hvilke reaksjoner det har skapt i båtbransjeforbundet Norboat at selskapet har nektet å etterkomme tilbakekallingen.

Nå er det åpnet konkurs i selskapet.

Det er Skatteetaten som har begjært konkursåpning for Båtsalg AS, på bakgrunn av ubetalte skatte- og avgiftskrav, som ifølge bostyrer beløper seg til 586.978 kroner.

Advokat Nils E. Tangedal ved advokatkontoret Judicium, med båt som spesialfelt fra nettstedet baatadvokaten.no, har tidligere sagt til Dinside at han tror vedtaket om tilbakekalling kun er «et slag i luften», at tilbakekallet kan få dramatiske følger for Rana Plast - og at han frykter at en konkurs i selskapet vil bety «game over» for de enkelte kjøpere som ønsker orden på dokumentasjonen for sine båter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer