Tilbakekalling

Kosttilskudd kalles tilbake

D-vitamininnholdet er høyere enn etiketten tilsier.

TREKKES: Hofseth BioCare ASA, trekker tilbake kosttilskuddet «Cardio Salmon Oil + D3». Ifølge etiketten er produktet laget av ubehandlet olje fra norsk laks, samt «helt naturlig». Foto: produsenten
TREKKES: Hofseth BioCare ASA, trekker tilbake kosttilskuddet «Cardio Salmon Oil + D3». Ifølge etiketten er produktet laget av ubehandlet olje fra norsk laks, samt «helt naturlig». Foto: produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til sammen 426 bokser av kosttilskuddet «Cardio Salmon Oil + D3», som er solgt via Hofseth BioCare ASA sin nettbutikk og til bedriftskunder, tilbakekalles altså av salgsselskapet selv, skriver Matportalen.no.

Kapslene skal inneholder mer D-vitamin enn det som er deklarert på etiketten til kosttilskuddet. Dette betyr, med andre ord, at anbefalt døgndose på produktet overskrider tillatt maksimumsinnhold for D-vitamin i kosttilskudd i Norge.

Lav helserisiko

Hofseth Biocare vurderer imidlertid helserisikoen for brukerne av de aktuelle kapslene som lav for det tidsrommet de kan ha fått dem i seg.

Risikoen øker, derimot, ved konsum over tid, siden D-vitamin akkumuleres i kroppen.

Alle kundene som har kjøpt kosttilskuddet skal være varslet, og Hofseth BioCare råder kundene til å kaste produktet og ta kontakt for refusjon av kjøpesummen.

Men, D-vitamin kan forgifte

Selv om Cardio Salmon Oil-kapslene sannsynligvis ikke utgjør noen fare for brukerne, er overdose av D-vitaminer ikke noe vi skal tulle med.

Konsekvensen av overdosering med vitamin D er hyperkalsemi, som kan gi alvorlige symptomer i sentralnervesystemet, muskel- og skjelettsystemet, mage- og tarmsystemet, hjerte-kar og nyrer. Kronisk hyperkalsemi kan føre til nyrestein, og i alvorlige tilfeller nyresvikt, kramper, koma og død, skriver Helsedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer