Tilbakekalling

Kosttilskudd trekkes grunnet salmonella-risiko

Et kosttilskudd fra Orkla Health AS trekkes tilbake fra markedet i frykt for salmonella. Dette er enda et av flere salmonella-tilfeller i det siste.

TREKKES: Kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic i kapselform, merket best-før-dato 09.2023 og batchnummer 505434, trekkes tilbake fra markedet.
TREKKES: Kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic i kapselform, merket best-før-dato 09.2023 og batchnummer 505434, trekkes tilbake fra markedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbaketrekningen gjelder altså Husk Magebalanse Fiber Basic, et kosttilskudd som blant annet selges på apotek.

Det er solgt 2808 pakker av produktet i apotek over hele landet.

Forbrukere som har kjøpt produktet med dette aktuelle batchnummeret, bes om å kaste produktet, skriver Mattilsynet. Produsenten påpeker at selv om produktet finnes som både kapsler og pulver, er det kun kapslene som trekkes tilbake.

Ny salmonella-alarm

Årsaken til at kosttilskuddet trekkes, er at det er mulig risiko for salmonella i denne batchen av produktet.

Dermed går «salmonella-alarmen» nok en gang på kort tid - den siste tiden har nemlig flere kjøttprodukter blitt tilbakekalt grunnet nettopp frykt for salmonella.

Salmonellose skyldes infeksjon med bakterien Salmonella. De vanligste symptomene er diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og evt. feber. Diaréen kan i sjeldne tilfeller være langvarig og alvorlig. Smittekilden kan være både dyr og mennesker, skriver Folkehelseinstituttet.

Sporer utbruddet til ett land

Matvareprodusenter som Nortura, Coop, Grilstad, Taga Foods og Norgesgruppen har så langt i år sett seg nødt til å trekke tilbake kjøttprodukter som bacon, salami og spekepølser fra det norske butikkhyller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer