Tilbakekalling

Kosttilskudd trekkes grunnet salmonella-risiko

Et kosttilskudd fra Orkla Health AS trekkes tilbake fra markedet i frykt for salmonella. Dette er enda et av flere salmonella-tilfeller i det siste.

TREKKES: Kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic i kapselform, merket best-før-dato 09.2023 og batchnummer 505434, trekkes tilbake fra markedet.
TREKKES: Kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic i kapselform, merket best-før-dato 09.2023 og batchnummer 505434, trekkes tilbake fra markedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbaketrekningen gjelder altså Husk Magebalanse Fiber Basic, et kosttilskudd som blant annet selges på apotek.

Det er solgt 2808 pakker av produktet i apotek over hele landet.

Forbrukere som har kjøpt produktet med dette aktuelle batchnummeret, bes om å kaste produktet, skriver Mattilsynet. Produsenten påpeker at selv om produktet finnes som både kapsler og pulver, er det kun kapslene som trekkes tilbake.

Ny salmonella-alarm

Årsaken til at kosttilskuddet trekkes, er at det er mulig risiko for salmonella i denne batchen av produktet.

Dermed går «salmonella-alarmen» nok en gang på kort tid - den siste tiden har nemlig flere kjøttprodukter blitt tilbakekalt grunnet nettopp frykt for salmonella.

Salmonellose skyldes infeksjon med bakterien Salmonella. De vanligste symptomene er diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og evt. feber. Diaréen kan i sjeldne tilfeller være langvarig og alvorlig. Smittekilden kan være både dyr og mennesker, skriver Folkehelseinstituttet.

IMPORTERT MAT: Har du lurt på hvor maten du spiser kommer fra? Slik finner du opprinnelseslandet til produktet. Video: Berit B. Njarga. Vis mer

Sporer utbruddet til ett land

Matvareprodusenter som Nortura, Coop, Grilstad, Taga Foods og Norgesgruppen har så langt i år sett seg nødt til å trekke tilbake kjøttprodukter som bacon, salami og spekepølser fra det norske butikkhyller.

Årsaken er mistanke og funn av salmonella i kjøtt importert fra Tyskland, som videre ble distribuert via en norsk råvareprodusent.

- Et nylig utbrudd av salmonella, der 22 ble syke, er knyttet til et parti med storfekjøtt fra Tyskland. Det er også gjort funn av andre typer salmonellabakterier i noen partier svinekjøtt fra samme land, opplyste Karina Kaupang, direktør for matavdelingen i Mattilsynet, nylig.

Her kan du lese mer om salmonellautbruddene i det siste, og hvordan du unngår å bli smittet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer