Kraftig advarsel

- All ferdsel på vann i marka frarådes!

HULL: Disse dukket opp da Bymiljøetaten skulle preppe skøytebaner søndag. Foto: Bymiljøetaten
HULL: Disse dukket opp da Bymiljøetaten skulle preppe skøytebaner søndag. Foto: Bymiljøetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bymiljøtetaten i Oslo kommune advarer folk mot å ferdes på isen i marka nå.

- Da vi skulle preppe skøytebanene på Sognsvann og Steinbruvann i dag, oppdaget vi store «oshull». Dette er svært skummelt fordi hullene skjules under tynn is, snø eller sørpe. Vi så ikke hullene før vi kjørte rett over med preppemaskinen vår. Det er mange hull i ulike størrelser på begge disse vannene, opplyser de.

Fraråder

- Vi har ikke sjekket andre vann enn Sognsvann og Steinbruvann, men dette kan også oppstå andre steder. Vi fraråder derfor all ferdsel på vann i marka fortsetter etaten.

Slike hull oppstår - ifølge etaten - gjerne med mildværet vi har nå med ekstreme mengder rennende vann og mye overvann på vannene. Mildværet har gitt økt vannføring slik at isen er svekket der det er strøm under isen, som ved innløp, utløp og i trange sund.

Her finner du isvarsel for ditt område.

- Aldri trygg

- Isen er per definisjon aldri «trygg». Det er menneskene som bruker isen som skal være trygge. Her er våre beste råd for godt isvett, enten om du står på skøyter, ski eller er ute og fanger dagens middag, har Gudbrand Nordli Oppegaard, som er rådgiver i redningsselskapets region Sør-Øst tidligere sagt til DinSide.

Kunnskap, redskap og selskap er de tre stikkordene du bør kunne før du legger ut på isen.

- Hva bør man kontrollere før man går ut på isen?

- Skaff kunnskap om isen du skal ut på. Snakk med andre som er på isen allerede, eller noen som nylig har vært der.

Husk å ta utgangspunkt i at isen aldri er trygg, og alltid må undersøkes av de som skal ferdes der, gjennom hele sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer