Krever at elsparkesykler fjernes

Trondheim krever at elsparkesykler fjernes inntil avtale med kommunen er på plass.

MÅ FJERNES I TRONDHEIM: Trondheim kommune krever at elsparkesykler som er satt ut i byen, fjernes. De har bestemt at utleieselskap må ha en avtale med kommunen. Foto: Berit B. Njarga
MÅ FJERNES I TRONDHEIM: Trondheim kommune krever at elsparkesykler som er satt ut i byen, fjernes. De har bestemt at utleieselskap må ha en avtale med kommunen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Elsparkesyklene har inntatt mange norske byer i løpet av våren om sommeren, og de nye kjøretøyene har virkelig satt sitt preg på mange av de største byene hvor det er kommet et stort antall av dem.

I Oslo kom de første utleie-sparkesyklene på gata allerede tidlig i vår, og etter det er flere og flere selskaper kommet til. Nå er det oppe i seks selskaper som har satt elsparkesykler på gata i Oslo. 11 selskaper meldte sin interesse om å drive utleie til Oslo kommune i vinter.

I Trondheim er utleiesparkesykler ennå ganske ferskt, og det er kun ett selskap som nylig har satt ut elektriske sparkesykler i trønderhovedstaden.

Må fjernes inntil tillatelse er på plass

Men nå krever kommunen at elsparkesyklene fjernes, inntil kommunale reguleringer og tillatelser er på plass.

Det skriver DN.no, som henviser til Adresseavisen.

Kommunens formannskap har bestemt at utleie av elsparkesykler i Trondheim fra nå av skal reguleres. Det skal kun være lovlig å drive utleie av elsparkesykler i Trondheim dersom utleier har avtale med kommunen.

Det er elsparkesykkelutleieren Ryde som satte sparkesykler på gata i Trondheim tidligere i sommer. Nå må alle sparkesyklene fjernes i påvente av kommunal tillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer