Nidar

Kritiseres for dette

Forbrukerkampanjen skaper reaksjoner.

SKAPER REAKSJONER: Emilie Voe Nereng og Mina Gerhardsen reagerer på denne kampanjen. Skjermdump: Nidar
SKAPER REAKSJONER: Emilie Voe Nereng og Mina Gerhardsen reagerer på denne kampanjen. Skjermdump: Nidar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nidar har i disse dager en reklamekampanje for «Smash!» der forbrukerne kan vinne et årsforbruk av sjokoladen, noe som tilsvarer hele 140 poser i året.

«Finn gullkjegla i butikk nå! Vi har gjemt gullkjegler i Smash-poser over hele landet, og finner du gullkjegla, vinner du et årsforbruk av Smash! Gullkjeglene med vinnerkoder finner du i varianten Smash! 200 gram, og finnes bare i poser med kampanjemerking,» står det på Nidars nettside.

Kampanjen har blitt kritisert av Emilie Voe Nereng, ernæringsrådgiver og influencer og Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforsamlingen for folkehelsen.

Nettavisa Kampanje omtalte saken først.

- Ikke bra for helsa

Til DinSide forklarer Gerhardsen at Nidar oppfordrer folk til å kjøpe ekstra mye Smash for å være med i konkurransen.

- Som all reklame er jo målet å øke forbruk, men her er de også med på å normalisere at sjokolade også er greit til hverdags. I Norge sliter vi med vekta. Hele sju av 10 av oss har overvekt eller fedme, noe som øker risiko for alvorlige sykdommer som kreft, diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom. Vi trenger bedre tilrettelegging for gode helsevalg, ikke mer oppfordringer om sjokolade som hverdagskos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer