«Fat Body candles»:

Kroppslys får refs: - Glorifiserer fedme

Jodyann Morgan (36) lager lys for å feire formfulle kropper. Det har resultert i drapstrusler.

FAT BODY-LYS: Disse lysene er håndlaget av 35 år gamle Jodyann Morgan. Hun kaller dem feit kropp-lys, som en hyllest til mer formfulle kropper. Foto: Instagram/Ctoan.
FAT BODY-LYS: Disse lysene er håndlaget av 35 år gamle Jodyann Morgan. Hun kaller dem feit kropp-lys, som en hyllest til mer formfulle kropper. Foto: Instagram/Ctoan. Vis mer
Publisert

Elsket og hatet på samme tid: En kvinne som designer «fat body candles», eller «fedme-lys», har mottatt sterk kritikk etter at lysene hennes skøyt fart i sosiale medier etter pandemien.

Det skriver avisa New York Post.

Det er Jodyann Morgan (36) som står bak de moderne stearinlysene. Kroppslysene koster alt fra 300 kroner og oppover. Morgan eksperimenterer også med å lage duftlys.

Feirer kroppen

- Jeg er en merkelig, svart dame som bor i Wisconsin med kona mi og katten vår. Målet med lysene mine er å feire menneskekroppen i all sin prakt, skriver Morgan på kroppslysenes nettside, «Ctoanco».

Videre skriver hun at lysene er designet fra et kjønnsnøytralt perspektiv:

- Det er ingen mannlig eller kvinnelig lys. Lysene representerer det du føler er riktig selv. Hovedpoenget er å fremme alle slags kropper, fortsetter hun.

Kroppslysene kommer i alle slags former og fasonger, men Morgan fokuserer spesielt på store mager, cellulitter og andre naturlige preg, skriver hun på sin Instagram.

Lysdesigneren forklarer overfor New York Post at det er helt nødvendig med lys som «representerer de mer formfulle kroppene».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.