Test av drikkeflasker 2017

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Vi har testet 15 drikkeflasker for unge og voksne. Se opp for lekkasjer! Og én sprakk da vi mistet den i gulvet.

TEST AV DRIKKEFLASKER: Kun seks av 15 drikkeflasker er tette - og én sprekker når vi mister den i gulvet. Foto: Kristin Sørdal
TEST AV DRIKKEFLASKER: Kun seks av 15 drikkeflasker er tette - og én sprekker når vi mister den i gulvet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du skal på tur, på skolen, på jobb, på trening eller du trenger en drikkeflaske i bilen og hverken termokopper, kaffeavtalekopper eller termos er tingen:

Da vil du kanskje ha en drikkeflaske som du kan stole på holder tett - og som tåler en støyt.

Vi har testet 15 drikkeflasker og kan avsløre store forskjeller både når det gjelder hvordan de er å drikke av, hvor tette de er og hvor godt de tåler støt:

LEKKER MYE: Disse drikkeflaskene, fra McKinley og Sistema, lekker mye i vår test. Foto: Kristin Sørdal
LEKKER MYE: Disse drikkeflaskene, fra McKinley og Sistema, lekker mye i vår test. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

To av flaskene lekker mye, sju av flaskene lekker litt - og én av flaskene fikk en skikkelig flenge og begynte å lekke stort, etter et uheldig møte med underlaget.

Kun seks flasker er tette.

LEKKER NOE: Heller ikke disse er helt tette, men de lekker ikke like mye som de ovenfor. Her er det mer snakk om at det blir litt fuktig i påsan. Foto: Kristin Sørdal
LEKKER NOE: Heller ikke disse er helt tette, men de lekker ikke like mye som de ovenfor. Her er det mer snakk om at det blir litt fuktig i påsan. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Hvor mye tåler flaskene?

Det sier seg selv at en flaske som ikke er tett, ikke er godt nok når du skal ha med noe å drikke i veska eller sekken på jobb, trening eller skole. Dessuten kan drikkeflaskene å hard medfart når skoledagen er over og sekken slenges på asfalten ved busstoppen, eller hvis du er så uheldig å miste flaska i gulvet.

I videoen under kan du se hvilke flasker som faktisk tålte sistnevnte - å bli sluppet i gulvet, uten å gå i stykker.

Vi kjører "drop test" av 15 drikkeflasker! Alle flaskene fikk seg tre smell i bakken, og vi viser deg hvem som taklet det best – og verst. Les hele drikkeflaske-testen på Dinside.no. Vis mer

Her er testresultatene

De dårligste står først, mens de beste kommer nederst i artikkelen:

McKinley Tri Flip

750 ml, 99 kroner (G-sport)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Denne flasken har drikketut og sugerør. Drikketuten felles opp og ned – og det er eneste sikring mot lekkasjer. Drikketuten er firkantet i formen, ikke rund som er mest vanlig, og det gjør at den ikke er god å drikke av – i alle fall ikke etter våre preferanser. Gummitopp som kan tas av for rengjøring.

Denne stryker på lekkasjetesten: Sammen med Sistema Hydrate Trio, er det dette de to flaskene som lekker aller mest – og denne lekker mye. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 2

Sistema Trio

580 ml, 119 kroner (Kitchn.no)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

To-delt flaske som også skal kunne brukes til frukt, smoothie og liknende. Bare pass på å ikke åpne den nedre skru-delen når du skal drikke av flaska.

Dette er en helt ok flaske å drikke av, men dessverre kan vi ikke anbefale å fylle den med vann – da vi satte flaskene på lekkasjeprøve ut på tur i ryggsekk, kom det relativt mye vann ut av flasken i løpet av de rundt 20 minuttene testen varte. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 2

Rosti Mepal Justwater

500 ml, 149 kroner (Rostimepal.no)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Flaske med stor gummistropp du eventuelt kan bære flaska etter. Drikkeåpningen er litt bred, men det er en fordel at du ikke trenger å skru av hele lokket for å drikke av flaska. Denne flasken passer til turbruk eller på jobb, men blir litt upraktisk å skru opp på trening eller for de litt yngre.

Denne flaska holdt helt tett da vi satte flaskene på prøve i sekk, men da vi testet flaskene i knall og fall mot flisgulv var dette den eneste flasken som sprakk etter å ha blitt mistet tre ganger i gulvet.

Terningkast: 2

Europris drikkeflaske

600 ml, 49,90 kroner (Europris)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Drikkeflaske med gummitopp og sugerør. Fungerer etter samme prinsipp som Camelbaks Eddy drikkeflaske; du må bite på gummihetten for å drikke. Gummien her er imidlertid veldig hard – og den er rett og slett ganske vond å drikke av. Hetten låses ved å felle den ned og åpnes når du har den opp. Gummihetten kan tas av for vask. Hank til feste. Er tett. Det knekker av en liten bit fra tuten under støttesten, ellers er flasken hel.

Terningkast: 3

Sistema Hourglass

645 ml, 89 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Drikkeflaske med halvveis sportstut; her må du vippe flappen opp for å drikke. Men den er grei å åpne og lukke – og veldig fin å drikke av. Flasken kan festes til sekk eller liknende, i ringen på korken. Enkel konstruksjon i toppen som er lett å få rengjort. Lekker noe, men ikke mye. Lukke-flappen åpner seg noe under møte med underlaget i støttesten, men ellers er flasken like hel.

Terningkast: 3

Craft

550 ml, 49 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Tradisjonell drikkeflaske med sportstut. Sportstuten kjennes litt løs, den er dermed også lett å åpne og lukkke. Flaska er fin å drikke av. Lekker noe, men ikke mye. Tuten åpner seg i møte med underlaget i støt-testen, men ellers er flasken like hel.

Terningkast: 3

Tupperware EcoPure2

500 ml, 99 kroner (Tupperware)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Denne flaska har en kork som er litt hard å åpne, noe som fører til at man gjerne søler litt når flaska er full. Bortsett fra dette er den god å drikke av. Under frakt i sekken lekker det ørlite grann fra flaska, men det er snakk om små menger med vanndråper. Da vi mistet flaska tre ganger i gulvet, gikk korken opp. Flaska har en krok på baksiden, men den er veldig liten, så den vil neppe ha særlig nytteverdi.

Terningkast: 3

Camelbak Podium Chill Insulated

600 ml, 149 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Tradisjonell drikkeflaske med sportstut. Dene har i tillegg en låsemekanisme, som du vrir på for å tette drikketuten. Den er enkel å betjene. Tuten er fin å drikke av, her må du suge eller klemme på flasken for å drikke. Gummitoppen kan enkelt fjernes for rengjøring, det er bra. Lekker noe, men ikke mye. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 4

Ikea Behållare

600 ml, 35 kroner (Ikea.no)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

En helt grei drikkefalske som er bra å drikke av, og gjør det den skal – hverken mer eller mindre. Dessuten er den veldig billig. Det lekker ørlite grann av den under ferden i ryggsekk, men det er svært lite vann det er snakk om. Overlever falltesten uten problemer.

Terningkast: 4

Contigo Cortland autoseal

720 ml, 229 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Har en trykknapp på korken som må holdes inne for å drikke, og flasken er fin å drikke av. Det er en flapp som må vippes bak for å komme til drikketuten. I tillegg er det en egen låseknapp som brukes for å låse flasken og unngå søl. Hank med klips som gjør det lett å feste flasken til for eksempel en sekk. Korken kan åpnes for rengjøring – og det er veldig enkelt. Lekker noe, men ikke mye. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 4

Eva Solo drikkeflaske

500 ml, 199 kroner

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Dette er en drikkeflaske som fungerer som den skal, hverken mer eller mindre. Den er bra å drikke av, selv om løs kork som du må skru av ikke er like praktisk i alle situasjoner. Flaska har en lengre stropp oppå korken, som du eventuelt kan bære flasken etter. Under flaskens ferd i ryggsekk kom det ørlite grann vann ut av flaska, men det var kun snakk om små fuktdråper.

Terningkast: 4

Contigo Rush autoseal

550 ml, 99 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Denne har en knapp som må holdes inne for å drikke - samtidig med at du heller på flasken. Den er fin å drikke av, men vi synes åpne/lukkemekanismen virker litt løs og slarkete. Er tett. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 4

Camelbak Eddy

600 ml,159 kroner (Coop OBS)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Denne fås i mange størrelser og fasonger – også som barneflaske. Her er det drikketut og sugerør, og med drikkepatenten som du kanskje kjenner til dra denne typen Camelbak-flasker: Du må bite på gummituten for å drikke. Drikketuten åpnes og lukkes ved å vippe den opp og ned – og den er enkel å betjene. Men i og med at vi må bite på den for å drikke, synes vi at den er vond å drikke av; en av de dårligste å testen å drikke av. Hank slik at du kan feste den i sekken. Gummitoppen kan tas av for rengjøring. Er tett. Ingen skade fra støttesten.

Terningkast: 4

Rosti Mepal ToGo

500 ml, 139 kroner (Rostimepal.no)

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Flaske med liten stropp oppå korken, som ikke nødvendigvis gir særlig stor nytteverdi. Dette er en enkel og grei flaske som er ok å drikke av – men det er ikke så praktisk at man må skru av hele korken for å drikke i alle sammenhenger. Den holder derimot helt tett og tåler en støyt både i sekk og når den slippes tre ganger i gulvet.

Terningkast: 5

Joseph Joseph Dot

400 ml, 179 kroner

Kun seks av 15 drikkeflasker er tette

Drikkeflasken fra Joseph Joseph har en veldig bra tut å drikke fra, selv om det er litt upraktisk å måtte skru av hele korken for å drikke.

Flaska har en morsom «drikk nok vann»-funksjon, som hjelper deg å holde styr på hvor mye vann du har drukket i løpet av en dag:

FULL KONTROLL PÅ HVOR MYE DU DRIKKER: Ved å vri på flaska, kommer det opp en, to eller tre prikker i vinduet du kan se på korken. Slik kan du holde orden på hvor mange flasker vann du har drukket. Foto: Kristin Sørdal
FULL KONTROLL PÅ HVOR MYE DU DRIKKER: Ved å vri på flaska, kommer det opp en, to eller tre prikker i vinduet du kan se på korken. Slik kan du holde orden på hvor mange flasker vann du har drukket. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Ved å vri på den øverste delen av flaska, merkes den med en runding for hver flaske du har drukket, derav navnet på flaska.

Dessuten holder den vannet der den skal være når vi satte den på prøve i en skolesekk, og den tåler en støyt når vi slipper den i gulvet.

Terningkast: 5. Best i test

Slik har vi testet

Vi har testet termosene på tur og i vanlig bruk. Vi har sett på hvor godt de tåler å bli kastet rundt i sekken på tur og utsatt dem for endel slag og støt for å simulere opphold i en skolesekk som blir slengt eller sluppet mot bakken. Flaskene har ligget inni gjennomsiktige plastposer, for å se hvor mye de eventuelt lekker når de blir satt på prøve.

Vi har også støt-testet flaskene, da det er viktig at de tåler at du mister flasken i bakken. Vi har droppet flaskene fra midje-høyde tre ganger.

Vi har vurdert hvor gode de er å drikke av, hvor praktiske de er og hvor enkle de er å rengjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer