Brød-hacks

La det stå uemballert

Her er tipsene som holder brødet ferskt i flere dager!

TRIKS: Det tørre brødet i skuffen trenger du ikke å kaste, for med vann og stekeovn får du det ferskt igjen! Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Opplever du noen ganger at brødet du kjøper blir fort tørt og kjedelig?

Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, har noen tips til hvordan brød kan holde seg ferskt lenger.

Enkle triks

Det er flere brød-hacks du kan gjøre for å beholde brødet lenger.

- Å pakke brødet inn i et rent tøystykke eller stoffpose, gjerne av lin eller bomull, kan lønne seg, forteller Nordbø til Dinside og fortsetter:

- Du kan også la brødet stå uemballert på skjærefjøl med snittflaten ned. Det er den beste oppbevaringsmetoden. Da holder brødet på saftigheten samtidig som skorpen holder seg.

OPPBEVARING: Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø. Foto: Brodogkorn.no
OPPBEVARING: Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø. Foto: Brodogkorn.no Vis mer

Nordbø har også et annet tips:

- Et enkelt triks er å skru på springen og la vannet renne litt. Fukt så brødskorpen godt og stek det deretter i ovnen. Da har du et sprøtt og godt brød igjen til hverdagsfrokosten. Trikset fungerer best om du spiser det rett etter det er fuktet og gjenstekt.

Du kan se i videoen i toppen av saken hvordan dette gjøres.

Men det beste rådet mot matsvinn er å fryse ned brød i skiver og ta opp det antallet du trenger.

- Det kan være lurt å fryse ned brødet så ferskt som mulig. Pakk brødet inn i en ren plastpose, fortrinnsvis brødpose. Brødet fryses best ferdig oppskåret i skiver, forklarer hun og fortsetter.

- Ved bruk av brødskjæremaskinen i butikken økes lufttilgangen i brødet og det vil tørke ut raskere.

Ikke bruk handlepose

Nordbø advarer mot å oppbevare brødet i én spesifikk pose:

- Du bør ikke bruke handleposer du kjøper med deg fra butikken. Disse posene er ikke laget for å være i direkte kontakt med mat. Brødet bevarer også ferskhet kortest i poser av perforert plast eller papir, forklarer hun.

Men kan brødet holde seg ferskt i pose?

- Om du velger pose som oppbevaringsmetode, anbefaler vi å bruke plastposer som er merket med at de er egnet som matemballasje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer