Brød-hacks

La det stå uemballert

Her er tipsene som holder brødet ferskt i flere dager!

TRIKS: Det tørre brødet i skuffen trenger du ikke å kaste, for med vann og stekeovn får du det ferskt igjen! Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Opplever du noen ganger at brødet du kjøper blir fort tørt og kjedelig?

Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, har noen tips til hvordan brød kan holde seg ferskt lenger.

Enkle triks

Det er flere brød-hacks du kan gjøre for å beholde brødet lenger.

- Å pakke brødet inn i et rent tøystykke eller stoffpose, gjerne av lin eller bomull, kan lønne seg, forteller Nordbø til Dinside og fortsetter:

- Du kan også la brødet stå uemballert på skjærefjøl med snittflaten ned. Det er den beste oppbevaringsmetoden. Da holder brødet på saftigheten samtidig som skorpen holder seg.

Nordbø har også et annet tips:

- Et enkelt triks er å skru på springen og la vannet renne litt. Fukt så brødskorpen godt og stek det deretter i ovnen. Da har du et sprøtt og godt brød igjen til hverdagsfrokosten. Trikset fungerer best om du spiser det rett etter det er fuktet og gjenstekt.

Du kan se i videoen i toppen av saken hvordan dette gjøres.

Men det beste rådet mot matsvinn er å fryse ned brød i skiver og ta opp det antallet du trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer