La seg flate etter dette

Dette likte ikke kontrollørene.

PLASSERING: Kontrollselskapet reagerte på plasseringen av disse Cola-brettene. Foto: Lillestrøm kommune
PLASSERING: Kontrollselskapet reagerte på plasseringen av disse Cola-brettene. Foto: Lillestrøm kommune Vis mer
Publisert

Det var i slutten av desember i fjor at det ble gjennomført salgskontroll ved Meny i Lillestrøm. Der reagerte kontrollørene på plasseringen av bruspallen man ser på bildet over.

Feil plassering

- Alkohol er plassert slik at det kan forveksles med alkoholfri/-svak drikke. Alkoholforskriftens § 3-3 sier: Ved kommunal bevilling for salg av alkoholholdig drikk gitt til andre enn Vinmonopolet, skal slik drikk plasseres på salgsstedet på en slik måte at den ikke kan forveksles med alkoholfri og alkoholsvak drikk, skrev kommunen i et brev som ble sendt til butikken i etterkant.

Der forklarte de også at butikken risikerte å få en prikk for dette.

Det var lokalavisa MittLillestrøm som omtalte saken først.

Det er ingen nyhet at plastposer i butikken har blitt dyrere, men visste du at du faktisk kan tjene litt på å bruke dette gjenbruksnettet? Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Vi har rettet feilen og denne skulle selvsagt ikke funnet sted. Vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss flate og beklage at vi ikke har etterfulgt regelverket her og tenkt at det ble tydelig nok skille. Men ser selvfølgelig at det ikke er det på bildene når det blir poengtert. I hvert fall er feilen er rettet og kontrollen er tatt til etterretning for videre vareplassering og et slik avvik skal ikke skje igjen under mitt lederskap, skriver butikksjef Pia Myrvold i sitt tilsvar til kommunen som ligger offentlig tilgjengelig på kommunens nettsider.

Ingen prikk

Hun utdyper overfor MittLillestrøm at butikken har skjerpet sine interne rutiner som handler om å ha åpen dialog med hverandre og hjelpe hverandre dersom de ser feil.

- Vi har fått tilbakemelding fra kommunen om at det ikke blir noen prikkbelastning, og at saken er lukket og avgjort, sier hun.

Dette bekreftes i en orientering fra kommunen, som poengterer at butikken kom med tilsvar umiddelbart etter at de fikk brev fra kommunen, og at forholdet er rettet opp, og rutiner er forsterket.

- Saken er vurdert, og vi finner at det ikke gis prikkbelastning etter salgskontrollen den 28.12.2023, skriver kommunen.