Drikketips til lutefisk:

– La tilbehøret bestemme

Lutefisk med alt det rare tilbehøret kan være vanskelig å finne drikke til, men en spesiell type vin passer perfekt.

ALT PÅ: Lutefisk har mye forskjellig tilbehør som kan gjøre det vanskelig å finne drikke som passer til. Foto: Norges Sjømatråd
ALT PÅ: Lutefisk har mye forskjellig tilbehør som kan gjøre det vanskelig å finne drikke som passer til. Foto: Norges Sjømatråd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne perfekt følge til lutefisk er ikke bare-bare, skal vi tro Henrik Dahl Jahnsen, vindirektør på Britannia Hotell.

Ikke bare er lutefisken både salt og søtlig, dette er også noe folk serverer det mest absurde tilbehøret til.

– Dette er jo et sinnssykt konsept, saltsøt fisk, baconfett, salt, fett og røkt, ertestuing, litt nøytralt, sirup, brunost søtt, sennep sterkt … det er mye som skjer – så dette kan være litt utfordrende, sier Jahnsen. – Det viktigste er at man ikke overkompenserer.

Et element av hva man selv liker, må man også ta med.

– Poenget er at man skal kose seg, så prøv å finne noe du har lyst på selv, noe du liker, og som helst passer til. Da har du en god sjanse til å lykkes.

Velger du sjampanje eller musserende vin av god kvalitet, er du langt på vei. Klassisk sjampanje har mye syre, kullsyre frisker opp og renser opp munnhulen, men det er også et par gram sukker.

Av sjampanje vil han anbefale klassikere som Bollinger eller Pol Roger, som er lett å få tak i, og gjerne en sjampanje av god kvalitet.

– Eller om du klarer å få tak i en litt utviklet blanc de blanc. Champagnen skal gjerne ha en litt rikhet. Om du går for rimeligere tørre og friske, kan de fort bli litt for syrlige og endimensjonale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer