BUA

Lån tur- og sportsutstyr gratis

Lån alt fra telt, hengekøyer og kanoer til klær, ski og sko - helt gratis.

GRATIS UTLÅN: Du trenger ikke kjøpe alt av sports- og fritidsutstyr selv om poden skal på sykkeltur med skolen eller på teltovernatting med kompisene - eller ski til skidag på skolen. Nettverket BUA har kontorer på over 100 steder rundt i landet - og det finnes liknende lokale utlånskontorer på mer enn 200 steder. Foto: Frøydis Falch Urbye/BUA
GRATIS UTLÅN: Du trenger ikke kjøpe alt av sports- og fritidsutstyr selv om poden skal på sykkeltur med skolen eller på teltovernatting med kompisene - eller ski til skidag på skolen. Nettverket BUA har kontorer på over 100 steder rundt i landet - og det finnes liknende lokale utlånskontorer på mer enn 200 steder. Foto: Frøydis Falch Urbye/BUA Vis mer
Publisert

Det er tidligere omtalt som Norges best bevarte hemmelighet - og siden den gang har hemmeligheten bare blitt større og større.

«Hemmeligheten» er BUA: Et landsomfattende nettverk med kontorer som låner ut all slags sports- og fritidsutstyr helt gratis.

Over 300 utlånskontorer

Ifølge BUA har det eksistert utstyrssentraler siden tidlig på nittitallet. I dag er de ofte kjent under navn som BUA, Skattkammer, Frigo og Frilager.

BUA ble startet fordi denne utlånstjenesten var lite kjent og lite brukt - for vet du for eksempel om det finnes en utlånsordning der du bor, kanskje i regi av lokale idrettslag eller kommunen?

Målet for BUA er å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.

Monica Vogt, daglig leder i BUA, forteller til Dinside at det finnes utstyrsordninger i over 300 kommuner.

- Av disse er 130 utstyrsordninger i 110 kommuner med i BUA-nettverket per i dag. 110 er i full drift og 20 skal åpne i løpet av sommeren, forteller Vogt.

En kartlegging av utstyrssentraler i kommunene, viser at det finnes 373 utstyrssentraler i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer