BUA

Lån tur- og sportsutstyr gratis

Lån alt fra telt, hengekøyer og kanoer til klær, ski og sko - helt gratis.

GRATIS UTLÅN: Du trenger ikke kjøpe alt av sports- og fritidsutstyr selv om poden skal på sykkeltur med skolen eller på teltovernatting med kompisene - eller ski til skidag på skolen. Nettverket BUA har kontorer på over 100 steder rundt i landet - og det finnes liknende lokale utlånskontorer på mer enn 200 steder. Foto: Frøydis Falch Urbye/BUA
GRATIS UTLÅN: Du trenger ikke kjøpe alt av sports- og fritidsutstyr selv om poden skal på sykkeltur med skolen eller på teltovernatting med kompisene - eller ski til skidag på skolen. Nettverket BUA har kontorer på over 100 steder rundt i landet - og det finnes liknende lokale utlånskontorer på mer enn 200 steder. Foto: Frøydis Falch Urbye/BUA Vis mer
Publisert

Det er tidligere omtalt som Norges best bevarte hemmelighet - og siden den gang har hemmeligheten bare blitt større og større.

«Hemmeligheten» er BUA: Et landsomfattende nettverk med kontorer som låner ut all slags sports- og fritidsutstyr helt gratis.

Over 300 utlånskontorer

Ifølge BUA har det eksistert utstyrssentraler siden tidlig på nittitallet. I dag er de ofte kjent under navn som BUA, Skattkammer, Frigo og Frilager.

BUA ble startet fordi denne utlånstjenesten var lite kjent og lite brukt - for vet du for eksempel om det finnes en utlånsordning der du bor, kanskje i regi av lokale idrettslag eller kommunen?

Målet for BUA er å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.

Monica Vogt, daglig leder i BUA, forteller til Dinside at det finnes utstyrsordninger i over 300 kommuner.

- Av disse er 130 utstyrsordninger i 110 kommuner med i BUA-nettverket per i dag. 110 er i full drift og 20 skal åpne i løpet av sommeren, forteller Vogt.

En kartlegging av utstyrssentraler i kommunene, viser at det finnes 373 utstyrssentraler i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.