Lanserer julebrus for voksne

Håndverksbryggeriet Nøisom er aktuelle i en ny kategori og frir til et voksent publikum.

JULEBRUS: Fredrikstad-bryggeriet er aktuell med en julebrus som skal passe til mat. Foto: Nøisom.
JULEBRUS: Fredrikstad-bryggeriet er aktuell med en julebrus som skal passe til mat. Foto: Nøisom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, kalenderen viser oktober, men mandag er dagen: Uke 42 er uka juleproduktene kommer i butikk. Noen har smugstartet litt, men fra og med neste uke vil butikkhyllene sakte, men sikkert fylles med julegodteri, julekaffe, julebrunost ... og julebrus.

I år er det to nye julebrus på markedet. Solo Super Rød julebrus fra Ringnes og Gamlebyens Julebrus fra Nøisom. Det var Fredriksstad Blad som først omtalte sistnevnte.

Vet du om flere? Send oss en mail.

- Julebrus ligger hjertet nær for mange, og her i Fredrikstad har vi ikke hatt en egen julebrustradisjon, og det har vi lyst til å gjøre noe med, sier Mikael Wenzell, daglig leder i Nøisom, til DinSide.

Med unntak av de største industriproduktene har julebrus gjerne en klar lokal forankring og geografisk tilknytning, og i Fredrikstad har det nærmeste vært Borg julebrus fra Hansa Borg – fra erkerivalbyen Sarpsborg.

Julebrus for voksne

Nøisom er et mellomstort håndverksbryggeri, og har tatt med seg respekt for råvarene inn i julebrusproduksjonen. Brusen er rød, laget på ekte bær, rips og bringebær, noe som gir brusen et lett tåkete utseende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.