Lanserer julebrus for voksne

Håndverksbryggeriet Nøisom er aktuelle i en ny kategori og frir til et voksent publikum.

JULEBRUS: Fredrikstad-bryggeriet er aktuell med en julebrus som skal passe til mat. Foto: Nøisom.
JULEBRUS: Fredrikstad-bryggeriet er aktuell med en julebrus som skal passe til mat. Foto: Nøisom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, kalenderen viser oktober, men mandag er dagen: Uke 42 er uka juleproduktene kommer i butikk. Noen har smugstartet litt, men fra og med neste uke vil butikkhyllene sakte, men sikkert fylles med julegodteri, julekaffe, julebrunost ... og julebrus.

I år er det to nye julebrus på markedet. Solo Super Rød julebrus fra Ringnes og Gamlebyens Julebrus fra Nøisom. Det var Fredriksstad Blad som først omtalte sistnevnte.

Vet du om flere? Send oss en mail.

- Julebrus ligger hjertet nær for mange, og her i Fredrikstad har vi ikke hatt en egen julebrustradisjon, og det har vi lyst til å gjøre noe med, sier Mikael Wenzell, daglig leder i Nøisom, til DinSide.

Med unntak av de største industriproduktene har julebrus gjerne en klar lokal forankring og geografisk tilknytning, og i Fredrikstad har det nærmeste vært Borg julebrus fra Hansa Borg – fra erkerivalbyen Sarpsborg.

Julebrus for voksne

SPENT: Nøisoms daglige leder Michael Wenzell håper å skape en ny lokal juletradisjon med den nye julebrusen. Foto: Nøisom
SPENT: Nøisoms daglige leder Michael Wenzell håper å skape en ny lokal juletradisjon med den nye julebrusen. Foto: Nøisom Vis mer

Nøisom er et mellomstort håndverksbryggeri, og har tatt med seg respekt for råvarene inn i julebrusproduksjonen. Brusen er rød, laget på ekte bær, rips og bringebær, noe som gir brusen et lett tåkete utseende.

- Vi henvender oss i utgangspunktet til et voksent publikum. Det er ikke det at vi ikke skal henvende oss til barn, men vi ønsket å lage et produkt som skiller seg ut blant de veldig søte drikkene.

Dette betyr altså ikke at julebrusen er med alkohol, men at den ikke er så sukkersøt som julebrus vanligvis er. Denne skal være frisk og syrlig, og med en smaksprofil som skal gå an å drikke til mat.

Det finnes ikke mange, men noen andre brus som henvender seg til det samme publikummet. Felles for dem er at de er laget med fersk juice og ikke er sukkerfrie.

Egge, Grimstad og Færder er andre produsenter du kan sjekke ut om du ikke er så glad i de store, kommersielle julebrusene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer