Polar Unite

Lanserer ny treningsklokke

Den rimelige klokka har mange spennende funksjoner, men mangler en viktig ting.

POLAR UNITE: Den nye treningsklokka til Polar har flere likheter med Ignite, men mangler integrert GPS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POLAR UNITE: Den nye treningsklokka til Polar har flere likheter med Ignite, men mangler integrert GPS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

På vårparten i år introduserte Polar en ny toppmodell, kalt Grit X, og følger denne uka opp med lanseringen av Unite, som har flere likheter med kritikerroste Ignite.

Mens Grit X og Vantage-modellene er Polars toppmodeller, ble Ignite introdusert som en rimeligere variant med mye av den samme funksjonaliteten. Unite kommer inn som en innstegsmodell til selskapets mer avanserte treningsklokker.

Det betyr at den har flere av de samme funksjonene som de dyrere modellene, som treningsveilederen FitSpark, søvnmåling i Sleep Plus Stages, Nightly Recharge som måler restitusjonsnivået ditt og pusteøvelser i Serene.

Den nye klokka har også kontinuerlig pulsmåling på håndleddet.

Uten integrert GPS

Designmessig er Unite og Ignite svært like. Begge har berøringsskjerm og én fysisk navigasjonsknapp, og panelet er AMOLED. I tillegg kan reimene brukes om hverandre. Det er riktignok én forskjell og det er at Unite har en litt annerledes pulsmåler som går i ett med urkassen, som igjen betyr at klokkenyheten har en litt annerledes lader.

På Vantage-modellene, Grit X og Ignite stikker pulsmåleren nemlig litt ut av kassen, så det er et lite skifte i design her og det skal bli interessant å se om pulsmålingen i Unite er på høyde med andre Polar-klokker.

Pulsmåleren går i ett med kassen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Pulsmåleren går i ett med kassen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Den største forskjellen mellom Unite og Ignite finner du riktignok på innsiden og er at sistnevnte har innebygget GPS. Det gjør Unite til en treningsklokke for økter der puls er fokuset, og litt mindre aktuell til for eksempel på løping, som andre av selskapets klokker.

Du kan for så vidt koble Unite til mobilen din og bruke GPS via den, men da er du også nødt til å ha med mobilen på løperunden eller sykkelturen.

Polar Unite Polar Ignite
Mål43,4x43,4x10,4 mm43x43x8,5 mm
Vekt32 gram35 gram
SkjermTFT berøringsskjermTFT berøringsskjerm
Oppløsning240x204 piksler240x204 piksler
Batteri174 mAh165 mAh
BatteritidOpptil 50 timer i treningsmodusOpptil 17 timer i treningsmodus
PosisjonTilkoblet GPS (via mobilen)A-GPS og Glonass
Vannbestandighet30 meter30 meter
Veiledende pris1690 kroner1990 kroner

Trening og restitusjon

Sleep Plus Stages er en automatisk søvnsporer som gir innsikt i mengden og kvaliteten på søvnen, og er mer avansert enn søvnsporingen i Vantage M og V, som baserer seg på gitte tider som brukeren selv stiller inn.

«Polar Ignite komprimerer dette til en enkel, lettforståelig Sleep Score. Sleep Score informerer brukerne hvor godt de sov og kan også hjelpe dem med å lære hvordan daglige valg og livsstilsvaner påvirker søvn», skriver selskapet om funksjonen.

Nightly Recharge tar sporingen ett steg ekstra og kombinerer søvnsporing fra Sleep Score og autonome nervesystem (ANS) for å måle hvor godt restituert brukeren er fra trening og stress. ANS-måling er avhengig av hjertefrekvens, hjertefrekvensvariabilitet og pustefrekvens som skal vise hvordan dagens utfordringer har påvirket kroppen din.

FitSpark er en ny treningsguide som gir brukeren en mer tilpasset veiledning. Guidene er basert på treningsnivå, -historie og nattlig restitusjon, altså Sleep Score og Nightly Recharge, og brukeren får forslag til øvelser innenfor kardio, styrketrening og utholdenhet. I tillegg til forslag på øvelser, viser FitSpark også hvordan øvelsene skal gjøres med en liten animasjon på klokken.

Mens Serene gir guidede pusteøvelser som ifølge Polar «kan bidra til å balansere kroppen, bedre restitusjonen og hjelpe med bedre søvn».

Du kan velge mellom fire reimfarger, blant annet blå. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Du kan velge mellom fire reimfarger, blant annet blå. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Tilgjengelig i dag

Som Polar Ignite, har ikke Unite støtte for apper, og mange vil nok savne mangelen på både betaling fra håndleddet og musikktjenester som Spotify. For eksempel har Apple Watch og Fitbit Versa har støtte for betaling og musikkavspilling direkte fra klokken.

Polar Unite har en veiledende pris på 1699 kroner og kommer i fire utgaver med reimer i forskjellig farge: svart, hvit, rosa og blå. I tillegg kan ekstra reimer kjøpes seperat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer