LEGOens svar på Netflix

Få LEGO-settet levert på døra, bygg ferdig, demonter, og send i retur.

LEIE LEGO: Playgo lar deg leie opptil ett sett av gangen, men du kan bytte sett så ofte du vil.  Foto: Lego
LEIE LEGO: Playgo lar deg leie opptil ett sett av gangen, men du kan bytte sett så ofte du vil. Foto: Lego Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tjenesten Pleygo ble lansert i USA i mai, og det er egentlig rart at ingen har tenkt på det før.

Det fungerer som Netflix gjorde i «gamle dager», altså da de sendte ut dvd-er i posten, som så leietageren måtte returnere på samme vis.

Tre abonnement

Man kan velge i mellom å abonnere på medium, store eller de største Lego-settene med en månedlig pris på henholdsvis 90, 155 eller 240 kroner (frakt er gratis begge veier), og det er også mulighet til å kjøpe settet hvis man skulle ønske det.

Du oppretter et abonnement, så lager du deg en ønskeliste om hvilke sett du vil leie. Pleygo sender deg så et nytt sett straks du er ferdig med det forrige. Du leier altså kun ett sett om gangen, men du kan bytte så mange sett du vil per måned.

LEI, BYGG OG RETURNER: Problemet oppstår når poden plutselig vil eie settet.  Foto: Lego
LEI, BYGG OG RETURNER: Problemet oppstår når poden plutselig vil eie settet. Foto: Lego Vis mer


Steriliseres

Lego-klossene steriliseres grundig før de sendes ut, og de kommer dessuten med en ekstra pose med 10 av de mest brukte klossene til akkurat det settet. Og skulle du miste noen klosser, blir du ikke belastet for det – såfremt du ikke mister over 10 klosser.

Pleygo er skapt av Elina Furman, som så seg lei av å bruke en formue på Lego-sett til sønnen sin. Nå har de rundt 12.000 brukere og over 50.000 Lego-sett de leier ut, og den gode nyheten er at planen er å utvide virksomheten til Tyskland, England og Australia. Den dårlige nyheten er at Norge foreløpig ikke står på listen.

Furman sier at tanken – foruten å tjene penger, skulle vi tro – er å lære familier om viktigheten av å dele ting og deleøkonomi.

Problemet er selvsagt at mange barn garantert vil ønske å eie settene mamma og pappa leier for dem. Playgo sier de derfor at de selger settene til en billigere pris enn i butikken, men akkurat hvor mye rabatt man får oppgir de ikke på nettsidene.

Les mer om: Lego og Netflix

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer