Kosttilskudd fra nett

Les ingredienslista til kosttilskuddet nøye

Du bør være ekstra på vakt om du bestiller kosttilskudd fra nettbutikk.

PASS PÅ: Det finnes eksempler på at kosttilskudd blir tilsatt legemidler for å oppnå kraftigere effekt, advarer Mattilsynet. Foto: NTB
PASS PÅ: Det finnes eksempler på at kosttilskudd blir tilsatt legemidler for å oppnå kraftigere effekt, advarer Mattilsynet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet fører tilsyn med salg av kosttilskudd og helsekostpreparater i helsekostbutikker, men produkter som selges på nett, i postordrekataloger eller via direkte salg (såkalte «home parties»), kontrolleres i svært liten grad.

Mange av produkter selges fra utlandske nettbutikker kan ikke kontrolleres av Mattilsynet i det hele tatt.

Derfor retter tilsynet fokus mot nettopp kosttilskudd som selges via nett på Matportalen, for å gjøre forbrukerne bevisste.

Les ingredienslista!

I motsetning til legemidler, er ikke kosttilskudd forhåndskontrollert og godkjent.

Det er dermed de som selger kosttilskudd som har ansvar for at produktet ikke inneholder helsefarlige ingredienser, samt blir markedsført med lovlige påstander.

Har du kjøpt kosttilskudd eller helsekost på nett, bør du lese innholdsdeklarasjonen nøye. Det kan være lurt å sjekke at ingredienser ikke er klassifisert som et reseptpliktig legemiddel.

Kosttilskudd har sjelden en umiddelbar virkning, og virkningen er ikke så sterk som ved bruk av medisiner, så derfor bør du være ekstra skeptisk til produkter som lover «kraftig» og «rask» virkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer