Giftige planter i Norge

Levi (7) ble forgiftet av hageplante

Mor: - Han fikk nesten ikke puste.

HAVNET PÅ SYKEHUS: Sommeren 2012, da Levi Lahr var syv år gammel, spiste han en bit av planten tyrihjelm. Han ble alvorlig forgiftet og hasteinnlagt på sykehus. Foto: Privat.
HAVNET PÅ SYKEHUS: Sommeren 2012, da Levi Lahr var syv år gammel, spiste han en bit av planten tyrihjelm. Han ble alvorlig forgiftet og hasteinnlagt på sykehus. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste andre syvåringer var Levi Lahr glad i å utforske og løpe i naturen.

Men sommeren for åtte år siden, fikk den uskyldige leken en brå slutt da gutten fra Ersfjordbotn i Troms spiste noen blader av en tyrihjelm, en av Norges giftigste planter.

Mistet pusten og kastet opp

- Han var jo en type som pleide å spise på surblad, og den dag i dag er han jo veldig glad i salat, da, humrer mamma Constanze Lahr (37) når Din Side tar en prat med henne og Levi, som i dag er blitt 15 år.

De kan flire litt nå, men julidagen i 2012 var det ramme alvor. Da stod det om Levis liv og helse.

Syvåringen lekte utenfor familiens hus, rett ved naboens hage. Det var fra denne hagen at han plukket planten tyrihjelm. Vakker å se til, høyreist med lilla blomster, men svært farlig å spise. Nysgjerrige Levi ville smake og bet av noen blader.

- Jeg ville bare ha det litt gøy, jeg ville utforske litt, forteller Levi.

Mor Constanze fikk øye på Levi gjennom vinduet og så at han hostet, harket og spyttet mens han gikk mot familiens postkasse.

- Jeg så at han hadde en stilk i hånden, og da han kom inn døra skjønte jeg hva som hadde skjedd. Han svei i halsen og fikk nesten ikke puste, så begynte han å kaste opp, forteller Constanze.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer