Løp verden rundt

Norske treningsapparater med Bluetooth gjør fysisk aktivitet morsommere.

FINN DIN LØYPE:  Har du lyst til å løpe rundt i nærområdet eller langs Venice Beach i Los Angeles? Valget er ditt.  Foto: THOMAS STRZELECKI
FINN DIN LØYPE: Har du lyst til å løpe rundt i nærområdet eller langs Venice Beach i Los Angeles? Valget er ditt. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med mange andre, har også vi et treningsapparat som har begynt å støve ned hjemme, til fordel for mer aktivitet utendørs på ski eller i joggesko (uten det «blir helt Birken» av den grunn).

Men for all del: Vi kunne godt tenke oss noen nye apparater vi kunne brukt hjemme, utfordringen er at vi må ha noe å se på hvis vi skal trene innenfor hjemmets fire vegger. Å stirre i veggen mens man løper eller sykler, er – la oss være ærlige – bare veldig, veldig kjedelig.

Dette var hardt! DinSide prøver intervalltrening

Tren med Google Maps

Greit, de fleste har en TV-skjerm de kan trene foran, men det finnes løsninger som kanskje er hakket mer motiverende enn å se på enn en reprise av «Duck Dynasty».

I oktober i fjor slapp det norske treningsmerket Abilica en serie med apparater under merkelappen «Stream», som gjennom Bluetooth-tilkobling kan pares med Android- og iOS-mobiler eller nettbrett.

Her ser du apparatene og bilder fra de tilhørende appene:


Ikke kast penger ut av vinduet: Slik unngår du å havne i støttemedlemsfella

Løp jorden rundt

Trimsyklene, elliptikalene og tredemøllene har alle et stativ hvor du plasserer mobilene eller nettbrettet.

Så laster du ned appen Run on Earth hvis du skal bruke tredemølle, eller iConsole+ for trimsykler og elliptikaler. Begge appene er integrert med Google Maps og begge finnes til Android og iOS.

Trim rundt i Trondheim

I forhold til Run on Earth-appen betyr det at du enkelt (og ja, det er enkelt, vi har prøvd) lage dine egne løyper hvor som helst i verden. Vel, i alle fall der Google Street View-bilene har gjort jobben sin.

Lisenskrigen: En urettferdig mosjonsskatt?

ENKEL: Det er enkel å sette opp en løperute på Run the World-appen. Skulle vi løpt hele veien til jobb, ville vi brukt 1,5 time hvis vi løp rundt 6 km/t, som er vår vanlige snitthastighet når vi ellers løper. Jepp, ikke spesielt imponerende.  Foto: THOMAS STRZELECKI
ENKEL: Det er enkel å sette opp en løperute på Run the World-appen. Skulle vi løpt hele veien til jobb, ville vi brukt 1,5 time hvis vi løp rundt 6 km/t, som er vår vanlige snitthastighet når vi ellers løper. Jepp, ikke spesielt imponerende. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


Motstand

Du finner deg et start- og sluttpunkt, og bestemmer selv hastigheten du vil løpe i. På tredemøllen vil Run on Earth-appen øke og senke stigningen på tredemøllen etter terrenget på kartet, mens det samme gjelder motstanden på trimsykkelen eller elliptikalen når du bruker iConsole+.

Run on Earth kan også sendes via Apple TV, hvis du ønsker å se alt på en stor skjerm.

Trening som sightseeing

Erik Skjerve er salgs- og markedssjef i distributøren Mylna Sport, og sier han lager seg ruter i byer han har vært i før, og byer han ønsker å reise tilbake til.

– De vi møter på messer er gjerne delt på midten. Noen synes Stream er fint fordi de kan løpe på spennende og eksotiske steder, andre liker det fordi de kan løpe sin faste løype i hjemtraktene uten å ta hensyn til vær og føre.

Skjerve sier Abilica Stream-produktene er rettet mot privatpersoner som ønsker å ha kondisjonstrening lett tilgjengelig hjemme, og til trimrom i bedrift eller et hotell.

Kostbare

Appene er gratis – det er den gode nyheten. Skal du ha deg en sammenleggbar tredemølle som du kan pare med et nettbrett, må du ut med 15.000 kroner for den billigste modellen, eventuelt 8.000 for den billigste trimsykkelen.

Les mer om: trening

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer