Grensehandel:

Lyspunkt for grensehandlerne

Prisgaloppen ser ut til å stagnere på andre siden av grensen.

SVENSKEHANDEL Den svenske inflasjonen har stabilisert seg. Foto: Kristin Svorte
SVENSKEHANDEL Den svenske inflasjonen har stabilisert seg. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske inflasjonen har stabilisert seg, melder svenske statistikkmyndigheter (SCB). I oktober var den årlige inflasjonen på 6,5 prosent, det samme som september.

Dette forklares hovedsakelig med fallende strømpriser, ifølge Caroline Neander, prisstatistiker på SCB.

Det er likevel ikke bare å handle ukritisk. Prisen på matvarer har økt, og er nå 6,7 prosent dyrere enn i oktober i fjor. Det er likevel mindre enn norske matpriser som har økt med 8,5 prosent det siste året.

TØRSTE: Rosemarie Gulbrandsen og Linda Solberg fra Sarpsborg fylte bilen da covid-stengt grense åpnet igjen. Video: Nina Hansen / Dagbladet. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Tomater er matvaren som har økt mest i pris det seineste året og er opp hele 45 prosent sammenliknet med september i 2022, mens ferske bær, pærer og druer er opp henholdsvis 28,6, 27,3 og 27, 2 prosent. Samtidig er blomkål (ned 18,2 prosent) og honningmelon (ned 15,4 prosent) eksempler på varer som har sunket mye i pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer