Lyst til å begynne med kajakk?

Kajakk passer for alle, men meld deg inn i en padleklubb før du kjøper, råder entusiastene.

VAKKERT: Å padle sammen i tomannskajakk i Nærøyfjorden i Aurland er garantert en magisk opplevelse.  Foto: Colourbox
VAKKERT: Å padle sammen i tomannskajakk i Nærøyfjorden i Aurland er garantert en magisk opplevelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mange ønsker å komme kjapt i gang med kajakk. Da ender man gjerne med feilkjøp og må kanskje kjøpe ny kajakk. Det beste er å finne en klubb i nærheten, for de har erfarne padlere og instruktører som kan gi råd og kurs, i tillegg til at de har et stort utvalg av kajakker som man fritt kan bruke etter et kort introkurs, sier Anders Thygesen (41), som har jobbet med sikkerhet og utdanning innen havkajakk i 16 år i tillegg til å drive nettstedet Kajakkspesialisten. Thygsen sier at de fleste i dag tiltrekkes av havkajakk, og at det beste er å snakke med andre padlere, ikke butikkselgere. For det er klubben som vil hjelpe deg med å treffe de riktige valgene, hevder han.

Lett eller tung kajakk

Har du ikke klubb en i nærheten, finnes det andre råd, forteller Sven Nordby Anderssen, Generalsekretær i Norges Padleforbund.

– Da bør du ta deg god tid og definere hva slags type padling du skal drive med. Oppsøk en forhandler og prøv ut ulike typer.

Anderssen foreslår at de som planlegger kortere turer i skjermet farvann går for en lettere og raskere turkajakk av kompositt. Skal du ut på overnattingstur i åpent farvann trenger du en robust havkajakk med vanntett skott.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer