- Må ta grep

- Skadene har en snittsum på rundt 50 000 kroner.

SKADER: Vann fosser ut av kumlokkene i Gjøvik sentrum som følge av det kraftige regnværet i området. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKADER: Vann fosser ut av kumlokkene i Gjøvik sentrum som følge av det kraftige regnværet i området. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har både flom og styrtregn sørget for skader. Til nå har det kommer inn 102 skademeldinger, opplyser forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding.

- Siden 25. juli har vi registrert 102 skader som følge av nedbør og flom. Det er aller flest skader som følge av utette tak og bygninger, i tillegg til vann i kjellere. Skadene har en snittsum på rundt 50 000 kroner, sier Anette Grønby Rein, kommunikasjonssjef i Fremtind.

Gjensidige har siden mandag registrert cirka 150 skademeldinger etter kraftig nedbør.

250 skademeldinger

– De typiske skadene er oversvømte kjellere. Vann har kommet inn i bygninger via grunnen, men også via utette tak og vegger. Hardest rammet er Innlandet med nærmere 70 skademeldinger, og særlig i området rundt Gjøvik, etterfulgt av Viken og Rogaland, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Varsom.no melder om gult farevarsel for flom for deler av Østlandet. Derfor oppfordrer forsikringsselskapet folk til å gjøre flere skadeforebyggende tiltak.

- Sørg for å løfte verdifulle gjenstander i kjeller, bod og garasje opp fra gulvet. Det er også viktig å flytte rundballer og campingvogner, og sikre båter og brygger, forteller Grønby Rein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.