- Må ta grep

- Skadene har en snittsum på rundt 50 000 kroner.

SKADER: Vann fosser ut av kumlokkene i Gjøvik sentrum som følge av det kraftige regnværet i området. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKADER: Vann fosser ut av kumlokkene i Gjøvik sentrum som følge av det kraftige regnværet i området. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har både flom og styrtregn sørget for skader. Til nå har det kommer inn 102 skademeldinger, opplyser forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding.

- Siden 25. juli har vi registrert 102 skader som følge av nedbør og flom. Det er aller flest skader som følge av utette tak og bygninger, i tillegg til vann i kjellere. Skadene har en snittsum på rundt 50 000 kroner, sier Anette Grønby Rein, kommunikasjonssjef i Fremtind.

Gjensidige har siden mandag registrert cirka 150 skademeldinger etter kraftig nedbør.

250 skademeldinger

– De typiske skadene er oversvømte kjellere. Vann har kommet inn i bygninger via grunnen, men også via utette tak og vegger. Hardest rammet er Innlandet med nærmere 70 skademeldinger, og særlig i området rundt Gjøvik, etterfulgt av Viken og Rogaland, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Varsom.no melder om gult farevarsel for flom for deler av Østlandet. Derfor oppfordrer forsikringsselskapet folk til å gjøre flere skadeforebyggende tiltak.

- Sørg for å løfte verdifulle gjenstander i kjeller, bod og garasje opp fra gulvet. Det er også viktig å flytte rundballer og campingvogner, og sikre båter og brygger, forteller Grønby Rein.

Ta grep

Fremtind minner også om at huseiere er pliktige til å gjøre forebyggende tiltak mot naturskader.

- Etter loven er alt som er forsikret mot brann også forsikret mot naturskade, men som huseier er du nødt til å ta noen grep.

Som huseier er du pliktig til å gjøre forebyggende tiltak mot naturskader som er sannsynlige der du bor. Etter loven er alt som er forsikret mot brann, også forsikret mot naturskade, men som huseier er du nødt til å ta noen grep

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer