Pulsklokke

Måle puls mens du trener? Se hvilke funksjoner pulsklokka bør ha

Hvilken treningsklokke skal du velge som mosjonist? 

HVILKEN PULSKLOKKE ER BEST? Hva trenger du egentlig i en treningsklokke? Både puls og GPS kan være gode ting, ifølge ekspertene. Foto: Kristin Sørdal
HVILKEN PULSKLOKKE ER BEST? Hva trenger du egentlig i en treningsklokke? Både puls og GPS kan være gode ting, ifølge ekspertene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble første gang publisert i september 2016.

Det finnes pulsklokker og treningsklokker i veldig mange varianter, fra de billigste ned i 700 kroner og til de dyreste og råeste opp i 4.000-5.000-kronersklassen.

Men hvilken skal du velge? Hvilke funksjoner trenger du egentlig? Og hva skal du bruke dem til?

Det er også stadig flere pulsklokker (eller treningsklokker om du vil) og aktivitetsarmbånd som kommer med pulsmålinger på håndleddet - og som også kan brukes til trening.

For eksempel har både Polar A360, TomTom Spark Cardio og Fitbit Charge HR, Blaze og Surge innebygget pulsmåler i klokka.

Konkurranseutøvere vil kanskje ha en dedikert treningsklokke med mest mulig korrekt pulsmåling i form av en pulsmåler rundt brystet.

Men hva trenger egentlig mosjonistene når det kommer til treningsklokker og pulsmålinger?

De fleste trener med «midt i mellom»-intensitet, og det blir du ikke i bedre form av

- Stort sett de fleste mosjonistene trener hverken hardt eller rolig, de trener sånn midt i mellom, og da blir effekten dårlig, sier Espen Tønnesen, fagansvarlig for utholdenhet ved Olympiatoppen, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.