Mangel på populær medisin

Snart er det vinter og mange av oss opplever å bli syke. Men skulle vi behøve penicillin, kan det bli vanskelig å få tak i.

MANGEL: I vinter kan det bli umulig å få tak i Apocillin. Statens legemiddelverk har nemlig meldt om mangel på Apocillin, og nå har flere apotek begynt å merke det. Foto: NTB
MANGEL: I vinter kan det bli umulig å få tak i Apocillin. Statens legemiddelverk har nemlig meldt om mangel på Apocillin, og nå har flere apotek begynt å merke det. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bakterielle infeksjonssykdommer behandles gjerne med antibiotika, men i vinter kan det hende det blir umulig å få tak i Apocillin. Statens legemiddelverk har nemlig meldt om mangel på Apocillin, og nå har flere apotek begynt å merke det.

Mangelen vil ifølge Legemiddelverkets vare til fram til mars neste år.

Apotekene har i mellomtiden fått tillatelse fra Statens legemiddelverk til å selge utenlandske pakninger av samme legemiddel. Men utenlandske medisiner kan koste mer enn norske. Det forteller overlege ved Statens legemiddelverk, Ingrid Aas til Nettavisen.

- Det er ikke prisregulering på utenlandske forpakninger, slik vi har på norske pakker. Derfor kan det bli, og blir ofte, en annen pris enn vanlig i Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer