Julebord:

Matblogger: Tok julebordet på Ikea

Blir julebordet for dyrt? Her er matskribent Helle Øder Valebrokks beste tips.

VÆR SAMMEN: Det viktigste med julebordet er å være sammen og at ikke noen blir tvunget til å gjøre noe de ikke har råd til, sier Helle Øder Valebrokk. Som student dro hun og barndomsvenner til Ikea-restauranten for å spise julemat. Foto: Helles Kitchen
VÆR SAMMEN: Det viktigste med julebordet er å være sammen og at ikke noen blir tvunget til å gjøre noe de ikke har råd til, sier Helle Øder Valebrokk. Som student dro hun og barndomsvenner til Ikea-restauranten for å spise julemat. Foto: Helles Kitchen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke manglet på tilbakemeldinger etter at DinSide skrev om prisen på julemat på restaurant tidligere i uka. Det har vært to ganske steile fløyer.

En liten, men meget engasjert, gruppe synes restaurantene burde ha dratt mye mer på. Det er bare jul en gang i året, og hvorfor skal man ikke kunne flotte seg litt? Og hva med arbeidsgivere som har sluppet unna julebord de siste åra?

Men der noen ivrer for at dette er året man skal slå på stortromma, er det en langt større gruppe som sliter økonomisk. Med økte strømpriser, renter og matpriser, må de se langt etter middager til 6-700 kroner - og det før man begynner å tenke på drikke eller dessert.

Heldigvis er det langt fra umulig å gjøre det billigere, men du må bare være litt kreativ.

- Da jeg var student, pleide jeg og en venninnegjeng å ta gratisbussen til Ikea og spise pinnekjøtt der, sier Helle Øder Valebrokk, matskribent og kokebokforfatter, til DinSide.

- Vi var fattige studenter og gjorde dette i årevis.

Den gang kostet det 149 kroner, i fjor var prisen det dobbelte. Men bussen er fortsatt gratis, og fra og med i morgen, mandag 14. november, serverer møbelkjeden julemat i restauranten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.