Coronavirus

Matbutikkenes corona-tiltak

Matbutikkene har iverksatt ekstra tiltak med tanke på coronaviruset.

CORONA-TILTAK I BUTIKKEN: Butikkjedene har skjerpet renholdet, som desinfisering og vask av kurver, skjermer, håndtak og smågodthyllene. Det er også slutt på smaksprøver. Foto: Kristin Sørdal
CORONA-TILTAK I BUTIKKEN: Butikkjedene har skjerpet renholdet, som desinfisering og vask av kurver, skjermer, håndtak og smågodthyllene. Det er også slutt på smaksprøver. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I lys av coronaviruset (Covid-19) anbefaler smittevernseksperter å være ekstra nøye med håndhygienen etter å ha tatt på steder mange andre berører i løpet av en dag.

Dette kan være steder som eksempelvis dørhåndtak, heisknapper, gelendre på rulletrapper og handlevogner. Også pengesedler kan være en mulig smittekilde.

I matbutikkene er det mange som berører mye; det kan være handlevogner, frukt i fruktdisken, tasteskjermer, smågodthyllene og mange andre steder.

Noen av dagligvarekjedene har allerede innført skjerpede tiltak i forbindelse med coronaviruset.

Coop: Ekstraordinære tiltak

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, sier til Dinside at de følger tett med på situasjonen knyttet til spredningen av coronaviruset og at de følger rådene fra norske helsemyndigheter.

- Vi oppfordrer alle våre kunder og ansatte til å gjøre det samme. Når det gjelder hygiene i våre butikker så har vi allerede strenge rutiner. Butikkene våre er ekstra nøye med rutinene i disse tider, og passer på å vaske berøringsflater i butikkene, sier Kristiansen.

I tillegg har butikkjeden innført ekstraordinære tiltak:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer