Mattilsynet advarer

Mattilsynet advarer folk mot å plante butikk-grønnsaker i hagen.

FRYKTER PLANTESYKDOMMER: Mattilsynet advarer mot å plante butikk-grønnsaker i hagen, og mener det kan føre til plantesykdommer og skadedyr som ikke skal spres. Foto: Berit Roald / NTBFoto: Berit Roald / NTB
FRYKTER PLANTESYKDOMMER: Mattilsynet advarer mot å plante butikk-grønnsaker i hagen, og mener det kan føre til plantesykdommer og skadedyr som ikke skal spres. Foto: Berit Roald / NTBFoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk burde legge fra seg planene som å plante ut poteten eller paprikaen de kjøpte på butikken, mener mattilsynet.

- Det kan følge med plantesykdommer og skadedyr som vi ikke ønsker skal spres. Dersom varen er importert vil det også være risiko for å etablere plantesykdommer og skadedyr som vi ikke har her i landet fra før, sier Brita Toppe, seniorrådgiver i seksjon planter og innsatsvarer i Mattilsynet til Nationen.

Selv om innkjøpte matpoteter kan settes i jorden, advarer mattilsynet mot dette. De kan gjøre stor skade på norske åkre.

- Det skal ikke mer til enn at du bruker samme sko i kjøkkenhagen og på en tur i nærheten av en potetåker for å spre skadegjører, sier Toppe til avisen.

Hun sier det ikke er nok å vaske grønnsakene, fordi smitten kan sitte inni dem eller inni frøet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer