Bærekraft

McDonalds miljøgrep går viralt

McDonalds miljøgrep i Frankrike hylles, men ikke alle er like imponert.

GJENBRUK: McDonalds har innført gjenbruksemballasje i sine franske restauranter. Foto: McDonald's France
GJENBRUK: McDonalds har innført gjenbruksemballasje i sine franske restauranter. Foto: McDonald's France Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har det skjedd en aldri så liten bærekraftsrevolusjon i fastfoodbransjen, til meget blandede mottakelser. For hvem glemmer ikke papirsugerørene som gikk i oppløsning - og ikke kunne resirkuleres?

Så også McDonald's nye grep i Frankrike. I fjor startet burgerkjeden et prøveprosjekt med gjenbruksemballasje til kunder som spiser i restauranten, og et bilde på Twitter har nå gått viralt.

- Simpelthen *elsker* designet på denne emballasjen som er lansert på McDonalds i Frankrike, skriver Tiwtterbruker @juanbuis.

Bildet viser to plastglass i forskjellige størrelser, samt beger til pommes frites og potetbåter. Det er ikke det eneste. Det finnes også gjenbruksbeger til dipp, samt en boks for kjedens barnemeny, happymeals.

Kjeden blir ikke den eneste. En ny lov som trer i kraft 1. januar 2023 forbyr bruk av engangsservise og bestikk i Frankrike.

Hylles av Macron

Juanbuis er ikke den eneste som liker miljøgrepet. 381 000 har likt tweeten og 23 000 har retweetet bildet.

Toppen av anerkjennelse kom kanskje likevel da Frankrikes president, Emmanuel Macron retweetet @juanbuis' tweet med følgende kommentar:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.