UV-stråling

Meteorologer advarer mot sterk UV-stråling i Sør-Norge

Selv om været blir dårligere inn mot helgen, vil torsdag og fredag by på knalltemperaturer i deler av Sør-Norge. Nå advares det mot sterk UV-stråling.

FREM MED SOLKREMEN: Nå advarer meteorologene mot sterk UV-stråling torsdag og fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FREM MED SOLKREMEN: Nå advarer meteorologene mot sterk UV-stråling torsdag og fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I deler av Sør-Norge, særlig i deler av Rogaland og Hordaland, kan temperaturene, spesielt på torsdag, komme opp i rundt 20 grader.

Med mindre skyer enn ventet kan UV-strålingen bli direkte skadelig for norske kropper som fremdeles er i vintermodus etter en lang vinter.

Meteorologisk institutt går derfor ut med en advarsel, ettersom UV-strålingen i enkelte områder betegnes som sterk både torsdag og fredag.

Det betyr at solstyrken vil være på nivå med Spania om våren og høsten og som i Sør-Norge i juni og juli.

Folk anbefales å beskytte seg med både solbriller og solkrem for å unngå hudskader.

Kremen bør ha middels faktor (15) og UVA-beskyttelse.

I tillegg anbefales det å ta pauser fra solen mellom klokka 12 og 15, selv om det altså fremdeles står april på kalenderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer