Pollenallergi:

- Midt i verste perioden

Kjenner du deg tett i nesa, eller at det klør i øynene? Da kan det være lurt å teste seg for pollenallergi, for i verste fall kan det utvikle seg til noe enda verre.

VERSTE PERIODEN: Bjørk er pollen-varianten som flest reagerer på, og spredningen er nå på sitt verste for sesongen. Foto: Tatyana Soares / Shutterstock / NTB.
VERSTE PERIODEN: Bjørk er pollen-varianten som flest reagerer på, og spredningen er nå på sitt verste for sesongen. Foto: Tatyana Soares / Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert

Vår og varme har endelig meldt sin ankomst over store deler av landet, men det er ikke alle som er like glad for at naturen begynner å våkne til live igjen.

Norges pollenallergikere vil nemlig ha en tøff tid i vente, ifølge Hogne Skogesal fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

- Nå er det bjørka som er den store synderen, og det er den de fleste reagerer mest på. Det er varmt og tørt over store deler av landet, så nå blomstrer den for fullt og vi er midt oppi den verste bjørkepollen-sesongen.

Han forteller at det vil være noen uker før allergikernes bihuler klarner opp igjen.

- Bjørkepollen-sesongen pleier å vare i rundt tre til fire uker. Folk må nok beregne at det vil vare i et par uker til, sier han til Dagbladet.

Han forklarer at årets pollensesong vil kunne oppleves noe verre enn fjorårets.

- Så langt så ser pollensesongen ut til å være relativt normal. Men i fjor hadde vi en ganske mild sesong, så årets sesong vil nok føles litt hissigere.

Kan føre til andre sykdommer

Skogesal sier at det er visse symptomer man burde holde utkikk etter, hvis man mistenker at man kanskje er allergisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer