Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.
Det er hittil registrert 72 personer som har blitt syke av mage-tarmbakterien Salmonella Agona.
Smittetoppen i Norge var i midten av november, og siste meldte sykdomstilfelle kom 2. desember.
Det er også meldt om tilfeller av samme utbruddsstamme i Sverige og Nederland i samme periode.
- Det er ikke alltid mulig å finne smittekilden i slike utbrudd, men nå har enkelte partier agurk fra en spansk leverandør pekt seg ut som den mest sannsynlige smittekilden, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i Mattilsynets seksjon biologisk mattrygghet.
De forurensende agurkene har sannsynligvis ikke vært på markedet siden november, opplyser Mattilsynet. Etterforskningen fortsetter for å sikkert slå fast at disse agurkene er smittekilden - om mulig.
De norske agurkimportørene har tatt ekstra grep og tar flere prøver. Det er så langt ikke funnet salmonella i disse prøvene.
- Det er mye spansk agurk på markedet, men vi har bare mistanke til agurker fra én leverandør, i et avgrenset tidsrom. De som har blitt syke, kan ha spist eller vært i kontakt med agurk fra denne leverandøren. De har enten kjøpt agurk i butikk eller blitt servert det på institusjon, kantine eller annet serveringssted, sier Svindland.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger