Pollinerende insekter:

- Én av tre i fare for å dø ut

Naturens små superhelter jobber utrettelig og gratis hver eneste dag. Nå trenger de vår hjelp.

FLITTIG OG VIKTIG: Med noen få enkle grep, kan man gi den lyse jordhumla og hennes «kolleger» gode og trygge leveområder. Foto: Shutterstock
FLITTIG OG VIKTIG: Med noen få enkle grep, kan man gi den lyse jordhumla og hennes «kolleger» gode og trygge leveområder. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den summende lyden av vår og sommer er i ferd med å forsvinne, fordi hele én av tre insektarter i verden står i dag i fare for å dø ut. Dette er det viktig at folk er klar over.

Generalsekretæren i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, kunne knapt vært mer tydelig i advarselen sin.

Insekter har utallige funksjoner i naturen. De spiser dødt materiale og er snadder for andre dyr. De produserer honning og lager silke. Men en av de viktigste jobbene de gjør, er pollinering.

- Tre fjerdedeler av all mat som dyrkes i verden, avhenger av pollinatorer. Så når pollinatorene forsvinner, går det hardt ut over livsgrunnlaget vårt, utdyper Anau overfor Dagbladet.

Hver kvadratmeter teller

For å hjelpe naturens små superhelter, inviterer WWF det norske folk til å gjøre Norges hager villere. Det gjøres ved å plante insektvennlige planter og/eller la naturen i hagen stå urørt.

- Nå som sola endelig titter fram og folk begynner å pusle utendørs, ønsker vi at folk gjør en innsats for pollinatorene våre. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, sier Andaur før hun utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.