Bading, badeland og corona

Nå åpner badeland og bassenger

Fra og med 15. juni kan norske badeanlegg åpne igjen. Det er heller ikke grunn til å frykte smitte ved bading på norske strender, ifølge FHI.

BADELAND: 15. juni kan badeanlegg åpne igjen, men alt er ikke som før! Dette er reglene du må forholde deg til dersom du planlegger en tur til et basseng- eller badeanlegg. Bilder: Scanpix. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

15. juni er nok en dato for gjenåpning etter at Norge stengte ned en rekke virksomheter 12. mars.

Fra og med denne uken kan norske badeland igjen åpne, så fremt de følger smittevernregler tilpasset basseng- og badeland.

Hygiene, avstand og renhold

Varmeperioden vi er inne i gjør sitt til at mange oppsøker norske strender og badeplasser - noe du trygt kan gjør uten å frykte coronasmitte, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). De gir følgende råd som gjelder bading i norsk natur i sommer.

Når det gjelder badeanlegg og badeland, sier David Koht-Norbye, daglig leder for Østfoldbadet og nestleder i styret til Badelandene, som består av 32 anlegg i Norge, at det i hovedsak er de generelle smittevernrådene som går igjen, også for badeland og basseng.

- Håndhygiene, krav om at alle skal dusje, 1 meters avstand mellom gjestene og krav om å ikke møte opp om man ikke er frisk, er det som går igjen, sier Koht-Norbye til Dinside.

Ekstra renhold av kontaktflater som dørhåndtak, vaskeservanter og toaletter, fire trappetrinn mellom hver gjest på rutsjebaner, unngå selvbetjening i kafeteriaer og ansvar for å styre og begrense antall gjester som befinner seg på badeanlegget, er andre tiltak som vil bli innført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.