Gjenvinning

Nå blir det kø

Gjenvinningsstasjonene er forberedt på travle måneder. Nå kommer kommunen med flere tips for å unngå køer.

HUSK DETTE: Oslo kommune anbefaler å forhåndssortere, slik at man sparer tid inne på anlegget. Foto: Vesar
HUSK DETTE: Oslo kommune anbefaler å forhåndssortere, slik at man sparer tid inne på anlegget. Foto: Vesar Vis mer
Publisert

Folk har begynt å rydde og fikse i hagen etter vintermånedene. Nå spår Gjenvinningsstasjonene i Oslo en travel tid fram til sommeren.

- Vi merker definitivt at våren er her. Fram mot sommeren og særlig mai blir en travel måned for oss. Denne tiden er høysesongen vår, sammen med de tidlige høstmånedene, forklarer Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune til DinSide.

Kommunikasjonsrådgiveren oppfordrer folk til å forberede seg.

- Sjekk nettsidene våre hvis du er usikker på åpningstider og hva du kan levere på de ulike stasjonene. Husk at det ikke er lov å levere avfall i sorte eller fargede sekker.

For å spare tid inne på anlegget kan du gjøre ett enkelt grep:

- Vi setter stor pris på at folk gjør en liten forhåndssortering hjemme. Da går det fortere når du kommer fram.

Unngå disse tidene

Fredriksen forklarer videre at dagene i midtuka er de roligste.

- De tre største stasjonene er åpne helt til kl. 21:00, så det bør være mulig for de aller fleste å finne seg ei tid som passer. Kommer du på lørdag, så er det stort sett kø uansett. Du er hjertelig velkommen da også, men vi anbefaler å pakke med litt tålmodighet også.

Det er også lurt å ha QR-koden «GjenbruksID» klar om du skal kvitte deg med avfall.

- Det er QR-koden alle oslofolk må ha med seg dersom de ikke vil betale for leveringen sin. De fleste er veldig flinke til å ha den klar i bommen, enten de bruker app eller utskrift eller en annen løsning. Så hvis du ikke har den fra før, så er det lurt å sjekke nettsidene våre før du drar.

Stort trykk

Også gjenvinningsstasjonene på Romerike kommer med flere tips. De siste åra har det vært lange køer hos ROAF på Nedre Romerike og ØRAS på Øvre Romerike, skriver Romerikes Blad.

- Vi ser at trafikken tar seg opp, og tida fram mot 17. mai er den mest hektiske for vår del. Nå har vi etterkommet ønsket om kveldsåpent én dag i uka, som blir på torsdager. Det tror vi innbyggerne setter pris på, Stine Cecilie Granlund i ØRAS til avisa.

Andre tips:

  • Kom så tidlig som mulig på dagen, slik at trafikken fordeler seg utover åpningstida.
  • Ikke bruk sorte avfallssekker, da disse ikke er lov å bruke lenger. Bruk gjennomsiktige sekker. Erfaring viser at bruk av sorte og fargede (ikke transparente) sekker ofte fører til at avfall som er forbudt å kaste usortert, blir kastet feil. Når sekkene inneholder farlig avfall og brannfarlige litiumbatterier, utgjør dette en risiko både for miljøet og sikkerheten til de som sorterer avfallet, opplyses det hos Norsk Gjenvinning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer