Nå blir det tillatt med nikotin i e-sigaretter også i Norge

Det har vært varslet i flere år, men nå sier myndighetene at det antakelig kommer rundt sommeren 2020.

VAPE-NIKOTIN: Per i dag er det ikke lov å selge dampevæske til e-sigaretter med nikotin i Norge. Etter flere år ser det nå til at dette også blir tillatt her. Helse- og omsorgsdepartementet uttaler til Dinside at det antakelig vil kunne tre i kraft før sommeren 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VAPE-NIKOTIN: Per i dag er det ikke lov å selge dampevæske til e-sigaretter med nikotin i Norge. Etter flere år ser det nå til at dette også blir tillatt her. Helse- og omsorgsdepartementet uttaler til Dinside at det antakelig vil kunne tre i kraft før sommeren 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

E-sigaretter, vaping, elektroniske sigaretter: Det kan gå under mange navn, men uansett hva du kaller det så har det fått mye oppmerksomhet i høst, etter medieoppslag om e-sigaretter som ble koblet til sykdomsutbrudd og dødsfall i USA (se oppdatering nederst i artikkelen).

Per i dag er det slik at utstyr til damping kan selges i Norge, med ett viktig unntak: Alt som inneholder nikotin.

Men dette blir det med stor sannsynlighet slutt på i 2020: Ifølge Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) da skal det da bli tillatt med salg av nikotinholdig dampevæske også i Norge.

- Ikrafttredelse antas sommeren 2020

Norske regler på spørsmålet om lovligheten av salg av nikotinholdige e-sigaretter følger EØS-reglene, og ifølge EUs tobakksdirektiv skal damping med nikotinholdige e-sigaretter likestilles med vanlige sigaretter.

Derfor har det lenge vært sagt at dette skal komme for lovlig salg i Norge: I 2018 uttalte HOD til Dinside at de trodde reglene ville være på plass slik at dette kunne komme lovlig i salg i Norge i 2018.

Slik gikk det imidlertid ikke, men nå uttaler departementet til Dinside at de antar dette vil være på plass før sommeren 2020:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer