Elsparkesykkel

Nå er de klare for glatte vinterveier

Circ utstyrer elsparkesyklene sine med vinterdekk og «rød knapp» for de verste vær-dagene. Trygg Trafikk ber brukerne likevel om å være forsiktige.

OVER HELE EUROPA: Circs elektriske sparkesykler er tilgjengelige i 12
land og 45 byer, og blir brukt av flere hundre mennesker hvert minutt. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/NTB Scanpix.
OVER HELE EUROPA: Circs elektriske sparkesykler er tilgjengelige i 12 land og 45 byer, og blir brukt av flere hundre mennesker hvert minutt. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Den tyske elsparkesykkelleverandøren Circ, som blant annet finnes rundt flere gatehjørner i Oslo, utstyrer i disse dager sparkesyklene sine med vinterdekk.

- I tillegg har vi utviklet en funksjon som gjør at vi kan deaktivere alle elsparkesykler vi har ute i gatene med ett enkelt knappetrykk, hvis vi opplever at værforholdene gjør det for risikabelt å kjøre, sier nordisk sjef Emil Åkesson i en pressemelding.

De nye vinterdekkene vil være klare i desember.

Vurderer piggdekk

Også Voi vil fortsette elsparkesykkelutleie. De vil ta en vurdering av været i Oslo fra dag til dag, og vi vil kun sette ut elsparkesyklene sine i gatene på dager der de mener det er helt trygt for brukerne og andre i byen.

- Akkurat nå vurderer vi mulighetene for å utstyre de elektriske sparkesyklene våre med piggdekk, men vi har ingen konkret informasjon om når det vil skje, sier Pira Thiru, City Operation Manager for Voi i Oslo, til Dinside.no.

Hvis vinterforholdene blir for heftige og veibanen for utrygg for brukerne våre, setter Voi ikke ut noen elektriske sparkesykler i byen i løpet av den dagen, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer