Cosylan og Solvipect comp:

Nå er de tilbake

Etter måneder med tomme hyller, er det nå mulig å få Cosylan på apoteket igjen. Men ikke alle.

HOST OG HARK: Etter flere uker med mangel på flere populære hostesafter, er det igjen mulig å få tak i. Foto: Elisabeth Dalseg
HOST OG HARK: Etter flere uker med mangel på flere populære hostesafter, er det igjen mulig å få tak i. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har apotekene flere ganger gått tom for de reseptbelagte hostesaftene Cosylan og Solvipect comp. Nå er det igjen mulig å få tak i disse i landets apoteker.

I begynnelsen av november kunne DinSide melde at forventet leveranse på de populære hostesaftene ikke er før mot slutten av året, med ett unntak: Store flasker Cosylan hadde forventet leveringstid 25. november.

DinSide har sjekket apotekene jevnlig siden fredag 25. november, da det var lovet leveranser av Cosylan, men fikk ikke napp før fredag. Også Solvipect comp er tilbake.

Det er verdt å merke seg at det kun er de store flaskene som er lett tilgjengelige.

Store ringvirkninger

Opprinnelig var det kun Cosylan-mangel, så mange leger skrev derfor ut resept på Solvipect comp i stedet, med det resultatet at landets apoteker raskt ble støvsuget for begge.

- Når det først blir mangel på ett medikament i en kategori, vil man lete etter alternativer. Da er det lett for at det blir mangel på andre i samme kategori også, sier Anne Margrethe Aldin Tune, kommunikasjonssjef i apotekkjeden Boots, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer