Tine bambusskje

Nå er den endelig her: – Mye bedre!

Har du irritert deg over de små treskjeene på Tine-yoghurtene? Snart kommer det nye og lengre bambusskjeer. Vi har fått testet dem.

NY SKJE: Vi fikk to eksemplarer av Tines nye bambusskje, og den har vi testet. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen / Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli i år innførte EU et forbud mot plast, som omfattet blant annet plastbestikk.

Lovverket førte til at Tine og andre produsenter måtte finne alternativer til produkter som engangsskjeer i plast og sugerør. De midlertidige treskjeene til Tine har fått hard medfart av kundene, mens Q-Meieriene i en periode har solgt mellommåltid uten skje i pakken fordi de ikke hadde et godt alternativ.

Tine har lovet bot og bedring med skjeer i bambus og med lengre skaft, og nå er de her.

Øverst i saken kan du se en video der vi tester den nye Tine-skjeen og sammenlikner den med den omstridte og korte treskjeen.

Har hatt en utfordring

Leder for bærekraft i Tine, Bjørn Malm forteller at de har hatt er år å forberede seg på, men at det har vært vanskelig å finne skjeer som passer til maskinen og ikke blir for brede for yoghurtbegeret.

Vi møter han i Tines lokaler, for å snakke om de nye bambusskjeene.

- Da vi nærmet oss juli så vi at vi ikke fikk de skjeene vi ønsket. Vi var klar over at den midlertidige skjeen ikke fungerer godt, men vi var nødt til å møte de nye kravene og det var det beste vi kunne finne til vår emballasje på det tidspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer