Bærekraft:

Nå er det slutt

Meny har fjernet plastposene i frukt- og grøntdisken i flere butikker i pilotprosjekt.

FJERNES: Meny tester et pilotprosjekt der de erstatter de gjennomsiktige plastposene med poser i papir. Foto: Elisabeth Dalseg
FJERNES: Meny tester et pilotprosjekt der de erstatter de gjennomsiktige plastposene med poser i papir. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Supermarkedkjeden Meny tester å kutte plastposer i frukt- og grøntavdelingen, melder Avisa Oslo. I stedet for de vante plastposene, ligger det papirposer i butikkene.

Pilotprosjektet testes nå i Menys butikker på Ringnes Park, Løren og Lillo Gård.

De tynne plastposene fases også ut i brød- og bakervareavdelingen, og supermarkedkjeden ser på tiltak for å redusere plast i ferskvaredisken og salatbaren.

- Så langt ser vi at mange kunder, av gammel vane, leter etter plastposene, men de fleste synes at det er helt ok å heller bruke papir, sier butikksjef Jan Trygve Blekastad ved Meny Ringnes Park, i en pressemelding.

Dersom alle butikkene bytter til fruktposer og brødposer av papir, vil det bety en reduksjon på 100 000 kilo plast i året.

Meny har tidligere testet å selge gjenbruksnett til frukt og grønt.

Hos konkurrent Coop Mega vurderer de fortløpende ulike alternativer, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

- Per i dag mener vi plastposer fungerer godt for de som handler frukt og grønt i løsvekt. Denne type plast er godt egnet for gjenvinning og havner sjelden i naturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer