Bærekraft:

Nå er det slutt

Meny har fjernet plastposene i frukt- og grøntdisken i flere butikker i pilotprosjekt.

FJERNES: Meny tester et pilotprosjekt der de erstatter de gjennomsiktige plastposene med poser i papir. Foto: Elisabeth Dalseg
FJERNES: Meny tester et pilotprosjekt der de erstatter de gjennomsiktige plastposene med poser i papir. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Supermarkedkjeden Meny tester å kutte plastposer i frukt- og grøntavdelingen, melder Avisa Oslo. I stedet for de vante plastposene, ligger det papirposer i butikkene.

Pilotprosjektet testes nå i Menys butikker på Ringnes Park, Løren og Lillo Gård.

De tynne plastposene fases også ut i brød- og bakervareavdelingen, og supermarkedkjeden ser på tiltak for å redusere plast i ferskvaredisken og salatbaren.

- Så langt ser vi at mange kunder, av gammel vane, leter etter plastposene, men de fleste synes at det er helt ok å heller bruke papir, sier butikksjef Jan Trygve Blekastad ved Meny Ringnes Park, i en pressemelding.

Dersom alle butikkene bytter til fruktposer og brødposer av papir, vil det bety en reduksjon på 100 000 kilo plast i året.

Meny har tidligere testet å selge gjenbruksnett til frukt og grønt.

Hos konkurrent Coop Mega vurderer de fortløpende ulike alternativer, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

- Per i dag mener vi plastposer fungerer godt for de som handler frukt og grønt i løsvekt. Denne type plast er godt egnet for gjenvinning og havner sjelden i naturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.